IT

Basta kodelås + excel

14. august 2011 af albertcorp (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej Studieportal.

Jeg ved det ikke har med lektiehjælp at gøre, men det kunne jo alligevel være der var et par stykker der kunne hjælpe.

Jeg har fået fat i en Basta kombinationslås som består af 6 pinde der hver kan sættes i 3 positioner: trykkes ind, hives ud, eller blive siddende i midterposition. 

Jeg kender ikke koden, så min eneste mulighed er at starte fra en ene af og prøve hver enkelt kombination indtil jeg finder den rigtige. 

Der er altså 3^6 (729) forskellige kombinationer.

Mit problem er ikke at det ville tage for lang tid at prøve dem alle igennem, men mere at sikre at de allesammen bliver prøvet. Jeg kunne derfor godt tænke mig en liste med alle de forskellige muligheder, så jeg kunne strege dem ud efterhånden som de blev afprøvet. Er det noget man kan lave med excel?

Jeg har tænkt på noget i stil med en liste som denne:

1=ind

2=ud

0= neutral

000000

000001

000002

000010

000011

000012

000020

000021

osv. osv.

Er der nogen der ved om excel eller et andet program automatisk kan fortsætte sådan en liste så man kan se alle mulighederne?


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. august 2011 af Madsst (Slettet)

 Sjovt problem. Jeg skrev et lille stykke kode i Matlab der gør det. Jeg har vedhæftet kombinationerne i et excel ark. 

Vedhæftet fil:Kombinationer.xlsx

Svar #2
14. august 2011 af albertcorp (Slettet)

 Tusind tak!

Så må jeg hellere se at komme i gang :)


Skriv et svar til: Basta kodelås + excel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.