Studievalg og videregående studie

Jura på KU

21. august 2011 af krizben (Slettet)

Jeg vil læse jura på KU og vil søge ind for at begynde næste år.

Men..

Kvote 1 lå i år på 8,5.

Kvote 2 lå i år på 8.0.

Mit snit er på 8,3, hvilket ærger mig. Nogle der ved, hvor stor sandsynligheden er for at komme ind? Har hørt meget få kommer ind gennem kvote 2.

På forhånd tak :)


Brugbart svar (3)

Svar #1
21. august 2011 af brugernavnlol (Slettet)

 Sandsynligheden for at komme ind på kvote 1? Den er vaklende. Det er ikke usandsynligt, men det er slet ikke en garanti. Det du har misforstået er at det ikke er kvote 2 som lå på 8.0, det er kvotienten for en standbyplads. En standbyplads betyder, at hvis du ikke får en plads i år, så er du garanteret en plads næste år. Du er altså sat på standby. Hvis du er villig til at vente et år for at komme ind på dit studie, så er det jo det du skal gøre, også burde der være en rimelig chance, på trods af at universiteterne for flere og flere ansøgere, og derfor stiger kvotienterne. Søg ind på kvote 2 for en sikkerhedsskyld, og tak ja til en standbyplads hvis det er dit ønske. Så har du rimelige chancer for at komme ind i løbet a i hvert fald 2 år. 


Svar #2
21. august 2011 af krizben (Slettet)

Tusind tak for dit svar "brugernavnlol". :D

Jeg havde godt nok misforstået det ja. Men 2 år er dog også lang tid at vente.. Jeg er nemlig 22 nu, og vil være 23 næste sommer, så det er ved at være lidt sent jeg kommer i gang :( ..

Jeg kan ikke nå at søge standby nu, så jeg er garanteret at komme ind til sommer vel?

Jeg kan selvfølgelig også søge på SDU eller Århus eller Aalborg, men det vil virkelig være sidste udvej for mig..


Brugbart svar (3)

Svar #3
21. august 2011 af Mads1980 (Slettet)

"Jeg havde godt nok misforstået det ja. Men 2 år er dog også lang tid at vente.. Jeg er nemlig 22 nu, og vil være 23 næste sommer, så det er ved at være lidt sent jeg kommer i gang :( .."

Hvorfor er det sent, hvad er det du skal nå? Mange er for umodne til at starte på universitetet lige efter deres ungdomsuddannelse. Sidst jeg så på statistikerne havde sene studiestartere en større gennemførselsprocent end studerende der kom direkte fra gymnasiet.

Har du lyst til at læse jura, så hul i om du er 22, 23 eller 24 når du starter. Det er kun til din fordel at have set lidt af verden inden du begynder på en længere videregående uddannelse.

Jeg var selv 25 da jeg startede min uddannelse og det har kun været til min fordel. Man har lært at stå på egne ben og arbejde diciplineret, samt prioritere uddannelse, fritid venner og familie på en fornuftig og holdbar måde.

"Jeg kan ikke nå at søge standby nu, så jeg er garanteret at komme ind til sommer vel?"

Nej


Brugbart svar (4)

Svar #4
21. august 2011 af brugernavnlol (Slettet)

 Jeg har fuld forståelse at du gerne vil starte så snart som muligt. Jeg er selv lige blevet 19 og skal i gang nu om en små to uger, så jeg har altid gerne ville uddanne mig så hurtigt som muligt, for at komme igennem det - og universitetet er det jeg har glædet mig til hele mit liv, så jeg kunne ikke komme i gang hurtigt nok. Men hvis det at jeg kom ind på min drømmeuddannelse betød at jeg måtte vente til jeg blev 24 inden jeg kom i gang, så ville jeg med glæde vente. Min drømmeuddannelse er så slet ikke aktuel for mig, da mit snit er alt for lavt, men det er jo ris til egen røv, og jeg håber i den grad at der er ældre studerende på min uddannelse (selvom jeg har mine tvivl), for jeg synes det er utroligt bidragende at have nogle i blandt sig med flere erfaringer end en selv. Hellere vente end at nøjes, hvis ventning før til målet! :) 


Svar #5
21. august 2011 af krizben (Slettet)

Igen tak for jeres svar. :)

Jeg kommer ikke til at vente 2 år, det er simpelthen for længe at "spilde tiden" i forhold til min alder.

Så lige nu tænker jeg på Syddansk, men der lå kvote 1 på 8,2 - det er meget tæt på mit snit 8,3! :S

Det er godt nok trist at se at snittet går op hvert år, i 2010 var kvote 1 på KU kun på 7,9.. Er der nogen chance for at kvote 1 falder igen?


Brugbart svar (2)

Svar #6
21. august 2011 af brugernavnlol (Slettet)

Der er altid en chance for at kvotienten går ned, da det jo afhænger af hvor mange der søger ind på jura - og ikke blot hvor mange der søger ind generelt. Så vidt jeg har hørt og forstået, så begynder der at være en stigende trend til at folk søger ind på noget naturvidenskabeligt, så det kan måske gå hen og blive til din fordel næste år. Men ja, prøv et andet universitet, og se om det ikke går. Du lige på kvoten, så det du bør gøre er at søge ind på kvote 2. Alle kvote 2 ansøgninger går videre til kvote 1 hvis de ikke kommer i gennem kvote 2. Så forbedrer du din chance for at komme ind.  


Brugbart svar (2)

Svar #7
22. august 2011 af kmy1234 (Slettet)

Hvis jeg var dig, ville jeg søge standby. Tænk hvis du søger alle steder, og du ikke kommer ind nogen steder - men kunne ha' kommet ind på standby. Så har du lige spildt din chance for at blive jurist.


Brugbart svar (2)

Svar #8
25. august 2011 af subsu (Slettet)

Hej. Jeg har selv kommet ind via kvote 2 på Jura.

Jeg er 22 - og har allerede gået på en videregående uddannelse i et enkelt år, samtidig med at jeg har suppleret fag og arbejdet. Jeg ved fra flere af min medstuderende på min anden uddannelse, som søgte selv søgte Jura, at de ikke kom ind, på trods af at de havde gået på samme uddannelse. Det kræver altså ikke alene, at du har de rigtige kvalifikationer, men også at du skriver en meget målrettet og motiveret ansøgning - og ikke mindst lægger vægt på de rigtige ting. Det er ikke nok, at man er motiveret - det er forhåbentlig alle dem der søger, men man skal også vide noget om det studie man søger og skrive, hvad man kan tilbyde dem. Her kan det sagtens være en fordel, at du er 22, 23, 24 år. Det betyder bare, at du har det mere erfaring end dem, der søger når de går i gymnasiet, eller lige er kommet ud.


Brugbart svar (2)

Svar #9
25. august 2011 af Mads1980 (Slettet)

Ja, hvis studienævnet (eller hvem der nu sidder og vurdere kvote 2 ansøgninger) har orienteret sig lidt, så ved de at studerende som er lidt op i 20´erne og har et studieforsøg bag sig har større chance for at gennemføre end sprit nye studenter.

Det må alt andet lige også veje tungt i en vurderingsproces...


Skriv et svar til: Jura på KU

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.