Samfundsfag

Samfundsfag - DF

04. september 2011 af dittejensen1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

I min samfundsfags opgave har jeg fået dette spørgsmål: 3. Diskuter med inddragelse af bilag 3, hvordan Dansk Folkepartis valgresultater de senere år kan forklares(Her skal I anvende henholdsvis fordelings- og værdipolitik).

Bilag 3 er valgresultater fra henholdsvis 1994 1998 2001 2005 2007 hvor man kan se df har fået 13, 22, 24, 25 mandater. Altså de er gået frem hvert år. Er i tvivl om hvordan jeg skal svare på det.

Nogle der vil være søde og hjælpe? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2011 af Pavlov (Slettet)

prøve første af definere hvad fordeling- og værdipolitik er. når du har det vil jeg hjælp dig videre.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2011 af Pavlov (Slettet)

Okay nu skriver jeg lige en anden ting du skal tænke på, nemlig hvad de mest populær emme var i især 01,05 og 07 valg


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2011 af Walras

Det er også muligt at kigge mod udlandet. Der har været en generel nationalistisk strømning i de fleste vestlige europæiske lande.

Paradokssalt nok ser dette ud til at være en reaktion på det europæiske samarbejde, der griber ind i nationalstaten, eksemplificeret i den Europæiske Unions supranationale status. Således mener mange, at nationalstaternes interesser tilsidesættes til fordel for et i mange henseender udemokratisk og topstyret fællesskab. Det paradokssale i dette er, at forgængeren for EU nemlig The European Coal  and Steal Community (ECSC, på dansk: EKSF) i Paris-traktaten anno 1951 blev skabt delvist i håb om at modvirke nationalistiske strømninger, som var årsagen til Anden Verdenskrig. 

I 2004 blev en hel del af de østeuroæiske lande desuden optaget i EU. Blandt andre er der tale om Polen, Litaun, Tjekkiet og Ungarn. I Danmark har der fra manges side været en stigende bekymring for, om optagelsen af disse lande i samspil med Schengen-aftalen anno 1985, som Danmark tilsluttede sig i 1995, har betydet, at indstrømningen af "billig arbejdskraft og tyvebander" er tiltaget  (for nu at blive i et hyppigt ordvalg fra nationalisters side).

Det var desuden i 2004, at forfatningstrakten i EU blev sendt til afstemning og afvist i både Holland og Frankrig, der ellers var to af de lande, der i 1951 var med til at skabe ECSC (Belgien, Frankrig, Luxembourg, Holland, Italien og Tyskland).  

En anden årsag kunne være borgerkrigen i Jugoslavien, der opstod i 1991, og hvor blandt andet Danmark havde soldater nede i en FN-misson. Det indebar også, at Danmark måtte leve op til sit ansvar og tage imod flygtninge fra de uroplagede områder op igennem 1990erne. 

Sådan kan garanteret ane en skift i den folkelige stemning i disse årstal. 

Med hensyn til det fordelingspolitiske bør du se, hvornår konjunkturerne vender og bemærke, hvornår arbejdsløsheden er relativt høj. Måske kan du desuden få noget ud af at se på, hvordan den demografiske situation har ændret sig i Danmark, men det er nok tvivlsomt, hvor tydeligt det vil være.


Svar #4
05. september 2011 af dittejensen1 (Slettet)

Tak for hjælpen - men hvilke store ting skete der i Danmark?

Fordelingspolitik er fordelingen af samfundets goder og værdipolitik er ulændingepolitik, miljø osv :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. september 2011 af Walras

Jeg synes sådan set, at jeg har givet dig adskillige både fordelings- og værdipolitiske ideer og årsager, som skete i/har påvirket Danmark, og som nu blot venter på at blive udforsket nøjere.  


Skriv et svar til: Samfundsfag - DF

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.