International økonomi

Opgave 1.2

07. september 2011 af derforik (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

En studerende lever af mælk (M) og brød (B). Prisen p°a mælk er pM = 6 kr. pr.
liter, prisen p°a brød er pB = 4 kr. pr. stk. og indkomsten er m = 25 kr. pr. dag.


1. Illustrer budgetmængden.


2. Der indføres et tilskud p°a mælk, s°aledes at prisen for de første 3 liter er 2 kr.
pr. liter, mens prisen for ekstra mælk er uændret. Illustrer budgetmængden.


3. Antag at den studerende af ernæringsmæssige °arsager skal købe mindst 3
liter mælk. Illustrer budgetmængden.


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. september 2011 af Walras

1.

Budgetlinien for to varer udtrykkes (alt under denne svarer til budgetmængden)

p1x1+p2x2=m,

hvor m er indkomsten, (p1,p2) er priserne og (x1,x2) er de to varer. 

Når du bedes om at illustrere denne, kan du isolere x2, så

x2=m/p2-(p1/p2)x1,

som er mulig at indtegne, når du har indsat dine tal. Budgetmængden er så alt det, der er imellem linien og de to akser.

2.

Du skal bare lave to budgetlinier i stedet. En for de gamle priser og en for de nye priser. Budgetmængden er da alt det, der ligger imellem de to linier og akserne. 

3.

Den tænker du lige selv over først. Nu har jeg hjulpet med de to første. Hvis du bliver færdig med dem, og du stadig absolut ingen idé har om, hvordan du skal lave denne, kan du spørge igen. Men med alt det andet i mente, burde det være overkommeligt for dig selv at tænke dig til opgave 3.


Skriv et svar til: Opgave 1.2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.