Studievalg og videregående studie

Supplering

24. september 2011 af Tjodalv (Slettet)

Hej,

Jeg vil gerne søge ind på en naturvidenskabelig uddannelse til sommer og skal derfor supplere mat B - A, Fysik C - B og Kemi 0 - C. Jeg vil rigtig gerne gøre det så hurtigt som muligt og tænker derfor, at jeg vil tage det hele i foråret 2012, men fik af VUC anbefalet kun at tage to fag på et halvt år. Jeg havde tænkt mig allerede at starte i januar, hvorved timeantallet kun vil blive på ca. 25 timer om ugen - evt. med kemi som flexfag (virtuel undervisning). Jeg er forholdsvis ambitiøs og ved, at jeg vil give det en skalle, når der er en klar mening med det. Er der nogle, som har erfaring med at supplere tre fag op? Ellers skal jeg jo tage sommerkursus, hvilket jeg som udgangspunkt gerne vil undgå.


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. september 2011 af Jerslev

#0: Hvis det er dig tilladt, så kom da igang. Lad ikke VUCs studievildledning forhindre dig i det.

I værste fald dropper du blot det ene fag og supplerer det som turbo-kursus i sommerferien.

Vær dog opmærksom på, at fysik og kemi har laboratoriekurser, du også skal bestå. Disse ligger som regel i weekender, hvor du laver øvelser både lørdag og søndag og efterfølgende skal aflevere i kæmpe antal rapporter indenfor 1-2 uger.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #2
24. september 2011 af Tjodalv (Slettet)

#1 Tak for det!

Det skal også lige nævnes, at jeg før har fået undervisningen i Kemi C, men aldrig gik til eksamen. Det er mig tilladt, så det er ingen problem der. Studievejlederen sagde, at jeg sagtens kunne gøre det, men det ville blive hårdt og hun ville ikke råde mig til det. Men jeg tror ikke, at man kan blive tilmeldt et fag to gange, når det er gsk.


Brugbart svar (2)

Svar #3
25. september 2011 af Annonym (Slettet)

Tjodalv: Jo du kan godt blive tilmeldt et fag 2 gange når det er GSK;) Det er jeg selv blevet. Du får bare ikke SU. Hvorfor tager du ikke bare 3 fag på et halvt år? Du kan godt finde kemihold på aftenkurser.

Jeg har prøvet at supplere kemi til B-niveau på sommerkurser, og jeg har aldrig i mit liv prøvet noget der var meget sygt! Det kan ikke anbefales. Forestil dig at sidde i 25 graders varme og læse kemi fra 8-16 hver dag, og skrive 3 afleveringer om ugen, imens dine venner sidder og drikker kolde øl.


Brugbart svar (2)

Svar #4
25. september 2011 af Jerslev

#3: Så forestil dig at skulle undervise sommerkurserne. :(

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. november 2011 af Spetsnazm

Ja, jeg er ved at supplere 3 fag op, fordi jeg gik på sproglig linje på STX, og derfor mangler jeg Kemi B, Fysik B og Matematik A

Jeg tager Matematik A og Kemi B på fjernundervisning via VUC Thy-Mors og starter på Fysik B på Aalborg studenterkursus til januar, halvårligt kursus.
Jeg vil nemlig også gerne undgå sommerkurserne.

Jeg kan sagtens få min hverdag til at hænge sammen sådan, og SU kan man også få :)

 


Skriv et svar til: Supplering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.