Naturvidenskabeligt grundforløb (NVG)

OSMOSE OG DIFFUSION

25. september 2011 af emmajessen (Slettet) - Niveau: C-niveau

jeg sidder med en NV rapport om Osmose i kartofler, hvor jeg skal svare på en række spørgsmål, og nu er jeg stødt på et, som jeg ikke, kan svare på. Derfor håber jeg at der sidder et klogt hovede derude, som vil tage sig tid til at hjælpe mig.

I vores forsøg har vi skulle lægge kartofel stykker i 3 glas med 3 forskellige saltkoncentrationer i på henholdsvis 0%, 0,9% og 3,5%.

 

Spørgsmålet lyder så: Hvorfor netop disse tre forskellige saltopløsninger er brugt?

Håber der er nogen der kan hjælpe - På forhånd tak :-)

 

MVH. Emma


Brugbart svar (2)

Svar #1
25. september 2011 af Clickx (Slettet)

For at vise hvordan plantecellers osmotiske effekt er ift. forskellige saltkoncentrationer. Det er for at give et mere anvendeligt resultat.


Skriv et svar til: OSMOSE OG DIFFUSION

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.