Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Virksomhedsøkonomi

05. oktober 2011 af sanoj122 (Slettet)

Hej, jeg sidder med en opgave jeg prøver at løse, men det giver bare ikke op. Derfor spørger jeg jer, om I vil hjælpe mig med at løse opgaven?

Opgaven lyder:

For et produkt er efterspørgslen givet ved:

QE= 400 - 4P + 3PA + 0,15Y

Hvor QE betegner den efterspurgte mængde, P prisen, PA er prisen på et alternativt produkt, og endelig er Y indkomsten.

Udbuddet af produktet er givet ved:

QU= 250 + 3P + 0,2P2

hvor QU er den udbudte mængde.

Lad nu P= 25, PA= 20 og Y= 600

Beregn efterspørgselselasticiteten af QE med hensyn til P

Jeg håber I vil hjælpe mig.
På forhånd tak.


Brugbart svar (2)

Svar #1
06. oktober 2011 af emul0c

Regn først QE ud.
Priselasticiteten er forskellen mellem ændring af Q én procent op eller ned i forhold til P.

Så formlen hedder E = (QE-Ny - QE-Gammel) / (PNy - PGammel)

så vidt jeg husker :D

Det du gør er så at ændre Q med plus minus én procent, og finde P ved den nye Q. Hvilket så udgør de henholdsvis nye og gamle Q og P.


Svar #2
12. oktober 2011 af sanoj122 (Slettet)

Jeg siger tak :D


Skriv et svar til: Virksomhedsøkonomi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.