Kemi

Ligevægte

09. oktober 2011 af ChristinaVestergaard (Slettet)

I en beholder findes nedennævnte stoffer i en ligevægtsblanding ved en given temperatur

SO2(g) +NO2(g) ⇔ SO3(g) + NO(g)

Beholderen indeholder følgende stofmængder:

0.62 mol SO3
0.39 mol NO
0.81 mol SO2
0.10 mol NO2

a) Beregn ligevægtskonstanten Kc ved den pågældende temperatur.

- Jeg er ikke klar over hvordan jeg skal beregne den, når det eneste jeg har at gå ud fra er stofmængden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2011 af exutu (Slettet)

Du må jo gå ud fra at det er v. ligevægt så du skal bare sætte det ind i ligevægtsloven


Svar #2
09. oktober 2011 af ChristinaVestergaard (Slettet)

jeg kan da ikke sætte stofmængderne ind i ligevægtsloven?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2011 af exutu (Slettet)

det kan du da, er vi ikke enige om vi har et konstant volumen for alle gasserne?


Svar #4
09. oktober 2011 af ChristinaVestergaard (Slettet)

Jo?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. oktober 2011 af exutu (Slettet)

n=CV


Svar #6
09. oktober 2011 af ChristinaVestergaard (Slettet)

Det er jeg godt klar over, men jeg er stadig ikke med. men put skidt!
Jeg stoler på dig.

... men hvad så med.

b) der fyldes nu 1.00 mol SO2 i beholderen.
Beregn stofmængderne af alle fire stoffer i beholderen, når der er ligevægt ..
Er det noget med:

           SO2    +        NO2      ⇔       SO3    +     NO
n:     0.81+1          0.1 - x             0.62 + x      0.39 + x

 

Kc = 2.99 = ((0.62+x)*(0.39+x))/(1.81*(0.1-x))

og så løse for x?


Skriv et svar til: Ligevægte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.