Studievalg og videregående studie

Almen erhvervsøkonomi (mat)

24. oktober 2011 af frederlk91 (Slettet)

Hejsa. Jeg syntes, at HA-uddannelsen (bachelor) virker spændende og meget bred, hvorfor den tiltaler mig, da jeg endnu ikke præcis ved, hvad jeg kunne tænke mig at blive. Dog føler jeg mig afklaret med, at jeg godt kunne tænke mig at beskæftige mig med noget business. Jeg syntes, at HA-uddannelsen både giver noget på det økonomiske område, men også på det marketing-mæssige/salg - i hvert fald ud fra, hvad jeg har læst.

Jeg kan dog ikke gennemskue, hvor glad man skal være for matematik, hvis man vælger denne uddannelse. På hhx var jeg mere til faget "virksomhedsøkonomi" frem for "matematik", som jeg haltede en smugle med. Jeg er godt klar over, at studiet kræver et Mat-b, men syntes ikke helt det fortæller, hvor meget matematik indgår i undervisningen. Skal man være meget talglad?

Er der nogle med nogle erfaringer?


Brugbart svar (2)

Svar #1
24. oktober 2011 af Zalam (Slettet)

Det afhænger pirmært af hvad du vil senere.

"Business" er meget intetsigende for, hvad du reelt vil senere, da betegnelsen er utrolig bred.

Hvis vi kun snakker en HA, altså bacheloren, så kræver den ikke ret meget matematik. Lidt differential og integral regning, svarende til A niveau måske lidt over A niveau, og MÅSKE matrice retning. ( Det afhænger af hvor du læser din HA henne og retning).

På overbygningen kan du så få brug for mere matematik, hvis du vælger f.eks. cand.merc finansiering. Her afhænger graden af matematik så igen af, hvor du læser cand.merc.
Hvis du vælger strategi, organisation og ledelse, eller marketing så er der intet matematik.

 

 


Skriv et svar til: Almen erhvervsøkonomi (mat)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.