International økonomi

Total demand relationship

25. november 2011 af sashii - Niveau: Universitet/Videregående

How do I determine (in a graph) the total demand relaitonship if I know consumer A, B and C's demand relationships?


Svar #1
25. november 2011 af sashii

We know that the equation for demand is: Q=a-bP and when consumer A's demand relationship is given then we know what price and quantity is... so in reality I just have to plug each information for A, B and C and plot it in a graph?


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. november 2011 af Walras

Jeg forstår ikke din opgave, så du må hellere skrive samtlige oplysninger, så skal jeg give dig svar.


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. november 2011 af Walras

Solution:

Du skal udregne, hvor stor en mængde der efterspørges til en given pris. Da det er mængderne, du skal summere, er det altså mængderne, du skal finde udtryk for. Start med at omskrive efterspørgselskurverne, så

PA=24-2XA <=> XA=12-1/2PA

PB=33-XB <=> XB=33-PB

PC=30-5/4XC <=> XC=24-4/5PC

Aggreger da mængderne, hvormed

XF=XA+XB+XC=12-1/2PA+33-PB+24-4/5PC=69-23/10PF

Find nu den inverse fælles efterspørgselskurve, så

XF=69-23/10PF <=> PF=30-10/23XF,

som du kan indtegne.

Hvis vi lige skal tjekke, om der er regnet rigtigt, så har vi, at de individuelle efterspørgselskurver angiver et forbrug ved P=10 på

XA=12-1/2*10=7

XB=33-10=23

XC=24-4/5*10=16,

der summer til 7+23+16=46. Hvis vi indsætter P=10 i den aggregerede efterspørgselsfunktion opnår vi

XF=69-23/10*10=46,

hvorfor vi ser, at vi får samme resultat. Dermed tyder noget på, at det er korrekt udregnet.


Skriv et svar til: Total demand relationship

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.