Samfundsfag

Homoseksualitet i islam

28. november 2011 af Mitoo (Slettet)

Hej med jer! :)

I dag diskuterede min lærer og jeg om, hvorfor nogle muslimer ikke tør at springe ud som homoseksuelle og leve som bøsse/lebbe. Jeg mente, at der var tale om frygt og ærekrænkelse. Min lærer mente, at der var tale om uvidenheden. Så tænkte jeg på .... Hvad mener du?


Brugbart svar (2)

Svar #1
28. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Når der selv i vore dage i flere islamisk orienterede lande er dødsstraf for at udøve homoseksuel aktivitet, er det vel ikke underligt, at muslimer går varsomt frem med at være åben over for deres synspunkter i den retning.


Svar #2
28. november 2011 af Mitoo (Slettet)

Hvilke lande fx.?


Brugbart svar (2)

Svar #3
28. november 2011 af MaibritG

#2:

Start med de lande, der praktiserer Sharia-lovgivning

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Brugbart svar (2)

Svar #4
29. november 2011 af NejTilSvampe

det gælder jo ikke kun islam, kristendom ser også meget ned på homoseksualitet.

Jeg tror bestemt ikke at det er uvidenhed, men som du selv siger frygt og æreskrænkelse.


Brugbart svar (2)

Svar #5
29. november 2011 af Walras

Der er selvfølgelig en kulturel barriere på samfundsplan (ex: sharia), men der er da også kulturelle barrierer på almindeligt familieplan. Selv i store dele af den vestlige verden har homosexuelle svært ved at blive anerkendt af deres familier eller venner, men det er da kun værre i muslimske lande. At være homosexuel har i mange århundreder været et tabu, som ingen var stolt af, det var noget, der blev skjult (godt), så hvis folk skal stå frem, er der brug for modige forgangsmænd. Jo flere, der står frem, jo flere tør (en slags netværkseksternalitet). 

At din lærer synes, at det udelukkende skyldes "uvidenhed" er vist et glimrende eksempel på etnocentrisk (skulle vi kalde det daniacentrisk) tankegang og mangel på kulturel forståelse.

Faktisk er homosexualitet først for alvor blevet et tabu med de monoteistiske religioner nærmere betegnet islam og kristendommen. I den Romerske Republik var der eksempelvis slet ikke den antipati imod sex med en af samme køn, de havde kønslig omgang med dem, de havde lyst til, og en mand tabte ikke maskulinitet ved at have sex med en anden mand.


Brugbart svar (3)

Svar #6
04. december 2011 af Amira15 (Slettet)

Først og fremmest er det uacceptabelt i islam, så han/han som vælger at springe ud af skabet, må selv tag konsekvensen i det familien ikke vil have noget at gøre med han eller hun. Homoseksuelle i islam får dødstraf, og kun de færreste bliver anerkendt som homoseksuel. I teorien er det frygt for at familien vil forlade en, men ærkrænkelse tror jeg først du skal ind på voldtægt.  


Skriv et svar til: Homoseksualitet i islam

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.