Historie

SRP - Debatten om Atomkraft i 70'erne

12. december 2011 af KlausMedK (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Studieportalen

Jeg sidder her med min SRP, og er gået helt i stå. Jeg skriver om atomkraft i historie og fysik, om debatten der var om hvor vidt vi skulle have atomkraft i Danmark tilbage i 1970'erne og 80'erne. 

Jeg er gået i stå ved følgende spørgsmål, og håber på at nogen af jer kan hjælpe mig i modsætning til mine vejledere, der bare fortæller mig at de ikke må hjælpe mig. Spørgsmålet lyder:

"Undersøg og beskriv validiteten i nogle af de argumenter der blev fremført for og imod, herunder vækst og økonomi, sikkerheds- og miljøproblemer ved en atomkraftsulykke og atomaffaldsdeponering samt virkningen på samfundets struktur og internationale forhold."

Er der nogen der kan hjælpe mig med hvordan jeg kan gøre det og komme i gang? 
Et andet problem er nemlig også, at jeg kan ikke rigtigt finde nogle af de argumenter nogen steder i kildeform, så det kunne også være nogen kunne hjælpe med det? 
 

Eller måske var der en der havde skrevet en rapport/opgave om samme, som jeg kunne få inspiration fra?

 

Mvh

Klaus Eriksen

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. december 2011 af Pettson

Stop atomkraften!
Per Kågeson
BOG: Demos, 1974
tillæg om atomkraften i Danmark af Jørgen Boldt, overs.: Ingrid Branner Hind og Villo Sigurdsson fra svensk
163 sider, illustreret
Opstilling i folkebiblioteker: 62.013
Originaltitel: Stop kärnkraften
Litteraturhenvisninger
ISBN: 87-87337-40-1

Gå på (gymnasie- eller folke)biblioteket og få hjælp til at skaffe denne bog - mon ikke den indeholder argumenter imod?

Men kig også lige på denne søgning i bibliotek.dk (efter bøger, skrevet på dansk, udgivet før 1980, om emnet atomkraft) - måske er der nogen af de andre 13 poster, der er relevante for dig.
Hvis du vil justere på søgeparametrene, klikker du bare 'Præcisér søgning'.


Svar #2
12. december 2011 af KlausMedK (Slettet)

Tak for hjælpen. Jeg fik i går aftes skrevet noget om sikkerhed og miljø.
Mit største problem tror jeg, lige nu er, at jeg ikke kan finde særlig mange relevante "for-argumenter" indenfor de udgivede emner. Det er især under emnet "samfundets struktur og internationale forhold".
Håber der kan hjælpes! :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. december 2011 af Pettson

Beskrivelsen, du finder via bibliotek.dk, af de ældre danske bogudgivelser er mere sparsom, men blandt de ovenfor omtale resterende 13 poster kunne du prøve at kigge på:

Den nødvendige atomkraft
BOG: 1. udgave, 2. oplag. Teknisk forlag, 1977
redigeret af P.L. Ølgaard, på initiativ af Dansk Kerneteknisk Selskab
91 sider
Opstilling i folkebiblioteker: 62.013
Litteraturliste: side 88-89
ISBN: 87-571-0517-0

Atomkraft?
BOG: 1975. (Energi, 2)
udgivet af Energioplysningsudvalget ; redigeret af Uffe Geertsen m. fl.
196 sider, illustreret
Serie: Energi ; 2
Opstilling i folkebiblioteker: 62.013
Hertil knytter sig: Leif Henriksen: Indholdsfortegnelse & stikordsregister til Energioplysningsudvalgett's grundbøger
Litteraturhenvisninger
ISBN: 87-87538-06-7

Atomkraften og Danmark : nogle oplysninger om problemerne i forbindelse med udnyttelsen af atomenergien
BOG: Handelsministeriet, 1974. (Energipolitisk redegørelse)
rapport fra Danmarks tekniske Højskole, Afdelingen for Elektrofysik, sektion 1, ved U. Korsbech og P.L. Ølgaard, marts 1974
42 sider
Serie: Energipolitisk redegørelse
Opstilling i folkebiblioteker: 62.013
Litteraturhenvisninger

PS Jeg er først nu blevet opmærksom på, at linket i Svar #1 kun har en begrænset levetid. Undskyld!
Som antydet var søgeargumenterne: emne=atomkraft, materialetype=bøger, sprog=dansk og udgivelsesår<1980.


Skriv et svar til: SRP - Debatten om Atomkraft i 70'erne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.