Geografi

Somalia - landbrug og nomader.

14. december 2011 af Viuffen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

 

Vi har i Naturgeografi fået en rapport for, hvor vi skal redegøre for Somalias nuværende problemer inden for landbrug og nomader. Altså hvilke afgrøder kan fx dyrkes under tørken osv. Hvilke problemer står nomaderne med?

Efter vores redegørelse skal vi så komme ind på løsningsforslag..

Er der nogen som har noget viden omkring Somalia, problemer og løsninger inden for det naturgeografiske område? Vi er ret lost omkring rapporten, så noget hjælp ville virkelig være guld værd!

På forhånd tak!

 

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
15. december 2011 af sejreje (Slettet)

Det er et godt spørgsmål.

Men normader det noget De var i gamle dage. Somalia har været et civileret land siden Britisk og italiansk koloniale har  forladt landet. Indtil selfv borgerkrigen ramt  i 1990 hvor den så har rullet somalia tilbage til stenalderen

However

Nomader er dem der flytter rundt efter "regnen"  De søger et sted hvor det vil regne eller har regnet. og hvor der så kan groe græs og alt mulig andre planter til føde for deres dyre cameler, køer  og måske geder.

Men regnen har i de sidste mange år (3 år) svigtet somalia kan man sig, og der var også blodigt krig mellem al shabab og al mulig andre, som f.eks så kaldte regering. og derfor har der været svært for landmændene og normaderne at skaffe fødevare.


Svar #2
19. december 2011 af Viuffen (Slettet)

vi mangler stadig lidt hjælp... andre der kan byde ind? :-))


Skriv et svar til: Somalia - landbrug og nomader.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.