Historie

DDR nationalisme

17. december 2011 af Pigepige (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :) 

Hvilken form for nationalisme anvendte DDR? 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. december 2011 af hippo746 (Slettet)

Den officielle forklaring var demokratisk tyske republik. Hø hø.

Tja det er jo marxistisk-leninistisk diktatur, hvor proletarerne efter teorien skulle have lige meget og ikke kunne udbyttes af nogle. Vi ved så alle, at der var en elite, der udnyttede arbejderne forskellen var blot at de ikke kaldte sig kapitalister, men de benyttede metoder, der i grusomhed klart overgik de fæle kapitalister. Ja jeg tænker på DDRs hemmelige politi ledet af Markus Wolf, der overvågede befolkningens mindste bevægelse, fængslede kritikere osv.


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. december 2011 af 123434

Deutsche Demokratische Republik havde ikke en dyt med demokrati at gøre.


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. december 2011 af NS123 (Slettet)

#2. Man kan diskutere dette. STASIs tilstedeværelse i landet havde en stor indflydelse på selve demokratibegrebets opfattelse iblandt befolkningen. Både Honecker og Krenz prøvede til det sidste at holde befolkningen glade via noget der til det sidste var blevet patetiske metoder på at skrabe penge ind: Man solgte bl.a. doneret blod til BRD og overtog også BRDs skrald, så man slap for selv at brænde det. 
Da Gorbatjov i december 1988 (eller 1989? Husker det ikke så godt. Ret mig gerne) trækker de fredsbevarende styrker ud af landet bryder oprøret ud i lys lue. Men det er en helt anden - men dog ganske interessant - historie.

#1. Som hippo746 vil jeg mene, at der er tale om en marxistisk-leninistisk styremåde - demokrati eller diktatur er som tidligere understreget hvordan man ser på det. Og med hvilke øjne. Desuden er det i denne henseende værd at kigge imod kommunisme.

Håber, at mit indspark kunne bruges. Ellers spørg gerne igen. :-)


Skriv et svar til: DDR nationalisme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.