Studievalg og videregående studie

Hvad er en aktuar?

22. januar 2012 af YoungSlowy (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Hvordan kan man uddanne sig som aktuar?

På forhånd tak


Brugbart svar (2)

Svar #1
22. januar 2012 af KrisserRisser (Slettet)

En aktuar er kandidat i forsikringsvidenskab og har den akademiske titel candidata/candidatus actuariae, som forkortes cand.act. Uddannelsen findes i Danmark udelukkende på Københavns Universitet og er normeret til 5 år.

Det centrale indhold i uddannelsen er udover forsikringsmatematik grundlæggende matematik, statistisk og sandsynlighedsregning. Derudover figurerer fag som økonomi og jura i mindre omfang. Jobbet som aktuar er et af de bedst betalte jobs i Danmark. Det er rangeret som nummer et på listen over de mulige faglærte uddannelser i Danmark, hvor der tages højde for livsløn, break-even alder i forhold til ufaglært arbejde og arbejdsløshed. 


Brugbart svar (2)

Svar #2
22. januar 2012 af 123434

Du skal læse forsikringsmatematik Københavns Universitet.


Svar #3
22. januar 2012 af YoungSlowy (Slettet)

I denne artikel står der: "Hun er hverken adm. direktør eller berømthed, men Caroline Calov har siden hun var dugfrisk færdiguddannet i en alder af 23 år sat sig i en stol med jobgaranti resten af livet og en livsindkomst på 25 mio. kr., som sparker både læger, jurister og økonomer ned af lønstigen."

Kilde: http://borsen.dk/nyheder/karriere/artikel/1/205808/danmarks_bedst_betalte_job.html

Ved I hvor meget lønnen er pr. måned, når livsindkomsten er på 25 millioner kr? Inde på UG.dk står lønnen til mellem 37.000 - 39.000 kr. pr. måned, men det er jo "ikke meget", hvis livsindkomsten skal passe med ovenstående beløb.

Hvordan kan uddannelsen som aktuar sparke røv, når månedslønnen er mindre end fx lægeuddannelsen?


Brugbart svar (2)

Svar #4
23. januar 2012 af Tirahna (Slettet)

#3

 

"Aktuarer er vellønnede. Gennemsnitslønnen ligger ifølge Finanssektorens Arbejdsgiverforening på ca. 45.000 kr. om måneden, omkring 5.000 kr. mere end eksempelvis jurister og statsautoriserede revisorer. Hertil kommer en pension, ofte 15-20% af lønnen finansieret af arbejdsgiveren"

 

Fundet her: http://www.blivaktuar.dk/arbejdet.htm#ARBEJDET


Svar #5
28. januar 2012 af YoungSlowy (Slettet)

Tak alle sammen :-)

 


Brugbart svar (2)

Svar #6
28. januar 2012 af Zenin (Slettet)

Ved I hvor meget lønnen er pr. måned, når livsindkomsten er på 25 millioner kr? Inde på UG.dk står lønnen til mellem 37.000 - 39.000 kr. pr. måned, men det er jo "ikke meget", hvis livsindkomsten skal passe med ovenstående beløb.

Det tal der opgives på ug er en begynder løn for en nyuddannet, og man vil derfor hurtigt stige i løn i takt med ens erfaring.


Skriv et svar til: Hvad er en aktuar?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.