Studievalg og videregående studie

HTX eller STX

23. januar 2012 af dtgut (Slettet)

Hej jeg bor i Taastrup og der er faktisk ikke fint gymnasium her, høje taastrup gymnasium(STX). Men musik betyder utrolig meget for mig så jeg synes at det ville være værd at tage til Sant Annæ i København. Men problemet er at det er et STX og har fag som Historie som jeg virkelig ikke finder interessante eller nødvendig for min fremtid og vil sikkert klare mig elendigt med karakterene. Jeg kan meget bedre lide fag som fysik og biologi (og samfundsfag men tror ikke det går under den kategori). Jeg tror hellere jeg ville gå på Roskilde tekniske gymnasium fordi at der f. eks er en linie der hedder Matematik A, Fysik A og Filosofi C eller Teknologi A, Samfundsfag B & Innovation C som også lyder interessant. På sankt annæ er studieretningerne gode nok f. eks Matematik A, Musik B, Fysik B men den eneste grund til at jeg overvejer det er pga. musik (og fordi gymnasiet har et højt snit).

Så......

HTX i roskilde fordi jeg kan lide de fag de fokusere på. Men har kun musik som valg fag på C

eller.

STX i københavn (Musik A)  fordi jeg elsker musik (klaver) og derfor ville være fedt at have overalt på gymnasiet. Men døje med et par kedelige fag som historie og Religion

 

PS. har ikke været på nogle af gymnasierne idag, men regner med at gøre det i den her uge eller næste, så nogle personlige indvedninger om gymnasiernes atmosfære og lign. ville også være fedt.

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
23. januar 2012 af khemisto (Slettet)

Jeg finder det ret komisk at du vil på et "fint" gymnasium.. Meeen, til dit spørgsmål, jeg kan råde dig til at lave en liste. Skriv HTX roskild i den ene side og STX københavn i den anden, så skriv alle fordele og ulemper ved de to gymnasier. Men noget du også skal tage med til overvejelse er hvad du vil bruge dit eksamensbevis til. Hvis du allerede nu har en ide om hvad du vil læse efter gym, så undersøg hvilke krav der er. For det giver ingen mening at bruge 3 år på gym hvis du ender med et bevis du ikke kan bruge til den uddannelse du vil ind på. Men husk på at musik A kan du ikke bruge til så meget,  jeg ved godt du ELSKER musik, men just saying.


Brugbart svar (2)

Svar #2
24. januar 2012 af ThymsB (Slettet)

Hvis det er meget vigtigt for dig at have Musik B er det også en principiel mulighed at tage det som valgfag på et lokalt VUC der udbyder det som enkeltfag (såfremt det findes i dit nærområde) - og ad den vej få faget uden at skulle vælge STX.


Svar #3
25. januar 2012 af dtgut (Slettet)

Tak for jeres tips. Khemisto: Tror du misforstod mig lidt med "fint". Jeg mente at HTG faktisk var et ok gymnasium. Måske skal jeg tænke lidt mere over visse ordvalg. Men tak alligevel. Khemisto, tror du helt seriøst ikke man kan bruge et Musik A til nogen som helst videruddanelse (udover musikkonservatoriet).

ThymseB: Altså melle sig på et enekt fag som havde man meldt sig til på en musik skole? Det kunne også være en mulighed :)

Det må jeg lige få tykket lidt på.


Brugbart svar (2)

Svar #4
26. januar 2012 af ThymsB (Slettet)

Musik A er ikke adgangsgivende til nogle videregående uddannelser, nej.

Ja, du skal tage det som HF-enkeltfag (om muligt)


Brugbart svar (2)

Svar #5
26. januar 2012 af ThymsB (Slettet)

Musik A er ikke adgangsgivende til nogle videregående uddannelser, nej.

Ja, du skal tage det som HF-enkeltfag (om muligt)


Brugbart svar (2)

Svar #6
08. februar 2012 af 1putte1 (Slettet)

Hvis jeg var dig, så ville jeg vægle at tage HTX og få de fag du kan lide. og så kan du gå til musik i din fritid :)


Skriv et svar til: HTX eller STX

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.