Fysik

Bølge

07. marts 2012 af brainiak (Slettet) - Niveau: B-niveau

Sidder fast med følgende opgave:)

 

En lydbølge og en lysstråle rammer en vandoverflade under en vinkel på  a) 10°
   og  b) 45°.  Tegn de 4 strålegange på hver sin tegning.
  
   ( Brug   nluft = 1,0003 ,   nvand = 1,333 , vluft = 343 m/s ,  vvand = 1498 m/s )


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. marts 2012 af mathon

   lysstråle:
                        sin(i) / sin(b) = nvand / nluft

                        sin(b) / sin(i) = nluft / nvand

                        b = sin-1(sin(10º) ·(1,0003 / 1,333))

  lydbølge: 
                        sin(i) / sin(b) = vluft / vvand

                        sin(b) / sin(i) = vvand / vluft  = 1498 / 343 = (214 / 49)

                        b = sin-1(sin(10º)·(214 / 49))


Skriv et svar til: Bølge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.