Dansk

Gode Kortfilm til Eksamen

01. maj 2011 af Frederikke15 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 Hejsa:) Jeg skal snart til eksamen i mundtlig dansk og har trukket emnet "Kortfilm", hvilket altså tvinger mig til at vælge en kortfilm og analysere den. Men jeg kan bare ikke finde én, der er nok stof i! I klassen har vi gennemgået: Sort Passager, Eksamen, 100 meter fri og Livets vand, så dem må jeg altså ikke vælge. 
    Nogen, der har nogle gode bud? Jeg er fuldkommen på bar bund:)

På forhånd tak.
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. maj 2011 af peoplewant (Slettet)

pin up :)


Brugbart svar (4)

Svar #2
01. maj 2011 af matthie (Slettet)

 Life Is a Bitch :-) http://www.youtube.com/watch?v=Y5WFm_2yytI og http://www.filmstriben.dk/bibliotek/film/details.aspx?filmid=2547616603


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. maj 2011 af woopss (Slettet)

Filstriben.dk er en god hjemmeside..

Og husk når dit emne er kortfilm skal du ikke blot fortolke den film du vælgere, men det ville være en god idé at sige noget generalt om kortfilm, "i kortfilm ses der oftes det og det"... :)


Svar #4
02. maj 2011 af Frederikke15 (Slettet)

Mange tak for al jeres hjælp! Havde allerede kigget på Life is a Bitch, men var ikke sikker på, om der var nok "kød på". Mange tak ;) Og jeg skal nok huske de gode råd!


Brugbart svar (2)

Svar #5
02. maj 2011 af simon sir' (Slettet)

En afgangs film jeg lavede i gym: http://www.youtube.com/watch?v=FkKUkr5wQ8c


Brugbart svar (9)

Svar #6
03. maj 2011 af AlohaAlohaAloha (Slettet)

VALGAFTEN! En suvren kortfilm, vælg den! De handler om den der intolerence der findes i Danmark, men som sagtens også kunne finde sted i et helt andetland. Husk dog, at bruge Raskins 7 parametre. Hvis det skulle friste, kan jeg sende dig hele min analyse af kortfilmen, plus en masse andet stof :D


Svar #7
03. maj 2011 af Frederikke15 (Slettet)

 Er der nok stof i VALGAFTEN? Kan man lave en ca. 15 minutters fremlæggelse af den? 


Brugbart svar (1)

Svar #8
03. maj 2011 af ggf (Slettet)

Kortfilmen med titlen (så vidt jeg kan huske) PERKER er også god


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. maj 2017 af deffer (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #10
11. maj 2022 af laurall06

j


Brugbart svar (0)

Svar #11
11. maj 2022 af laurall06

#6

VALGAFTEN! En suvren kortfilm, vælg den! De handler om den der intolerence der findes i Danmark, men som sagtens også kunne finde sted i et helt andetland. Husk dog, at bruge Raskins 7 parametre. Hvis det skulle friste, kan jeg sende dig hele min analyse af kortfilmen, plus en masse andet stof :D

hej jeg tænkte på om du stadig havde opgaven og om jeg måske måtte få den da jeg tager denne her til min muntligt dansk prøve 


Brugbart svar (0)

Svar #12
17. april 2023 af frejahilli

Jeg skal skrive en opgave om kortfilm og jeg valgte VALGAFTEN  nogen der har noge tips?


Brugbart svar (0)

Svar #13
18. april 2023 af mattywb

Jeg ved ikke hvrdan jeg sletter det her


Brugbart svar (0)

Svar #14
18. april 2023 af mattywb

#12

Jeg skal skrive en opgave om kortfilm og jeg valgte VALGAFTEN  nogen der har noge tips?

Jeg analyserede den tidligere i år.

Noget vitigt er at lægge mærke til musikken i de forskellige taxier. Fx. ham den lidt gamle hører gammeldags dansk musik osv. :)


Brugbart svar (0)

Svar #15
06. februar 2024 af kaksksksksk

er der nogen der ville sende deres analyse af valgaften til min mail ([email protected]


Brugbart svar (0)

Svar #16
06. februar 2024 af kaksksksksk

#14
#12

Jeg skal skrive en opgave om kortfilm og jeg valgte VALGAFTEN  nogen der har noge tips?

Jeg analyserede den tidligere i år.

Noget vitigt er at lægge mærke til musikken i de forskellige taxier. Fx. ham den lidt gamle hører gammeldags dansk musik osv. :)

Kan du sende din analyse til min email? ([email protected])


Brugbart svar (0)

Svar #17
08. februar 2024 af Stygotius (Slettet)

Jeg vil foreslå kortfilmen "De nåede færgen"  (efter en novelle af Johs. V. Jensen) fra 1948 af den kendte instruktør Carl Th.Dreyer .Der er rigtig meget at snakke om  ved den film..

Filmens titel "De nåede færgen"  =  "Memento mori" = Vi skal allesammen dø, dvs. vi skal få noget ud af livet mens vi har det   .....i stedet for at halse formålsløst efter nogle ligegyldige mål (de to kunne blot have taget den næste færge uden at det ville have været nogen ulykke).

I øvrigt blev filmen brugt som en kampagnefilm for det der hed "Rådet for større færdselssikkerhed" (i dag: "Rådet for sikker trafik")  som en forfilm i biograferne engang tidligt i 1950erne. Den gamle mand i den bil de ovehaler, er naturligvis døden selv, som hånler ad de to. Han hånler ad de tos forgæves forsøg på at overhale døden. Manden i den røde Afag har de jo allerede mødt på færgen, -dvs. døden er  vores følgesvend gennem hele livet. Iflg. symbolikken er livet én stor rejse, og døden er en del af den. Afgangsklokken ved færgen fra Nyborg kunne godt ses og høres som en kirkeklokke ved en begravelse,      -måske især p.gr. af ham der vinker farvel til dem. Læg mærke til den lille Afag (= et firma som især lavede busser). Igen er transport- og rejsetemaet understreget), og bilen  er rød (= et signal om kommende drama og fare). Til slut bliver de så færget over floden Styx = glemselens flod), som hunden Kerberos med de tre hoveder sad og vogtede.


Brugbart svar (0)

Svar #18
16. februar 2024 af Stygotius (Slettet)

Selv tak. Det var så lidt.

Hvad villle du i øvrigt bruge andres analyse til??    ."inspiration" ??


Brugbart svar (0)

Svar #19
13. maj 2024 af villask

#6

VALGAFTEN! En suvren kortfilm, vælg den! De handler om den der intolerence der findes i Danmark, men som sagtens også kunne finde sted i et helt andetland. Husk dog, at bruge Raskins 7 parametre. Hvis det skulle friste, kan jeg sende dig hele min analyse af kortfilmen, plus en masse andet stof :D

Hej jeg ville egentlig også lige høre om du stadig har opgaven, det kunne være super lækkert med et forspring til prøven :)


Skriv et svar til: Gode Kortfilm til Eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.