Samfundsfag

Danmark og tyskland

29. marts 2012 af m.klinge (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg sidder med min Sro og Jeg skal redegøre for danmark og tysklands økonomiske siturationerbegrundet for vækst beskeftigelsessituration og arbejdsløshed, og komparativt perspektivere dem med hinanden. Jeg har lavet alle matematisk udregninger, men samfundsfags delen driller mig lidt, så håber på at der er nogle der kan hjælpe mig. 


 


Brugbart svar (2)

Svar #1
29. marts 2012 af Walras

Der er ingen grund til at oprette så mange indlæg om det samme.

Dine grafer siger ikke så meget umiddelbart. At BNP såvel som beskæftigelsen er steget, og ledigheden er faldet, virker ikke mærkværdigt, men du bør nu skrive, hvilke år dine tal er fra (på x-aksen). Derefter skal du måske undersøge lønudviklingen i de to lande, hvis du vil lidt dybere ned i forskellene på arbejdsmarkedet. 


Svar #2
29. marts 2012 af m.klinge (Slettet)

årstalene er fra 2005 - 2008 
har du evt nogle links til af undersøge lønudviklingen ? 

 


Brugbart svar (2)

Svar #3
30. marts 2012 af Walras

Søg lidt på Internettet. Det burde ikke være så svært at finde noget. De to lande har haft helt forskellige lønudviklinger. Hvor tyskerne har holdt igen med store lønstigninger og dermed forbedret deres konkurrenceevne over de seneste mange år, har danskerne haft for store lønstigninger (relativt til produktivitetsudviklingen), hvilket udhuler vores konkurrenceevne. Det er også derfor, at der tales om, at tyskerne vinder på bekostning af resten af Europa, idet sydeuropæernes lønninger er steget markant mere end de tyske, hvilket har været godt for den tyske eksport men dårligt for de sydlanske betalingsbalancer.


Skriv et svar til: Danmark og tyskland

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.