Studievalg og videregående studie

Statskundskab / Politik og Adm.

28. april 2012 af npcnb (Slettet)

Jeg interesserer mig en del for politik og samfundsmæssige forhold og overvejer derfor enten at læse politik og adm. på AAU eller statskundskab på enten AU eller i Odense.

Jeg har imidlertid svært ved at gennemskue hvad forskellen på de 2 uddannelser er. Jeg er klar over at den væsentligste forskel er gruppearbejde + problem based learning på AAU, men kan derudover INGEN oplysninger whatsoever finde omkring hvad forskellene er på indholdet og jobsigtet på de 2 uddannelser.

Nogle steder kan man læse at jobsigtet er det samme, men af studerende de forskellige steder har jeg fået at vide at dette ikke er tilfældet. 

Har for øvrigt set at der er et gammelt spørgsmål herinder der går på nogenlunde det samme, men synes ikke rigtig at der er noget konkret svar.

Har hørt desuden hørt at man på politik og adm. kan vente længere tid med at vælge sin specialisering, og/eller sin kandidat, men ved ikke om det er noget der er hold i.

Hjælp søges :)

Hvad er forskellen på de 2 uddannelser (ud over læringsformen)?

Hvilken uddannelse kan i anbefale (og hvorfor) ?

 

Forventer at afslutte med et højt nok snit til at læse begge dele, så optagelseskrav er ikke afgørende for mit valg :)

På forhånd tak.

 

 


Svar #1
28. april 2012 af npcnb (Slettet)

Jeg har forresten læst på de enkelte universiteters hjemmesider samt ug :)


Brugbart svar (2)

Svar #2
01. maj 2012 af durp (Slettet)

Jeg er på ingen måde kvalificeret til at komme med et endegyldigt svar, men så vidt jeg har forstået er statskundskab gearet mod et arbejde i det offentlige, hvor politik og adm er en mere alsidig uddannelse der også giver dig gode kompetencer til brug i det private. 

 


Brugbart svar (3)

Svar #3
08. maj 2012 af NikolajOlsen

Jeg læser selv Politik og Administration på 6. semester og er medlem af studienævnet på uddannelsen, så jeg ved lidt om det. Og jeg undersøgte selv muligheden for at læse Statskundskab inden jeg startede.

Først vil jeg sige, at det efter min mening er en fantastisk fordel af skrive projekter som vi gør på AAU. Sidste år havde jeg en censor, der er professor på Statskundskab på KU, og han var imponeret over niveauet på projekterne på Pol/Adm. Til gengæld er vi måske ikke så stærke i en hel masse teorier, men det at man skal skrive 3-4 store projekter på bacheloruddannelsen giver virkelig meget, både i forhold til samarbejde med andre mennesker og i forhold til selvstændigt at arbejde med et problem. Derudover giver det også mulighed for at specialisere sin uddannelse lidt, idet man selv bestemmer, hvad man vil skrive om.

Hvad angår jobsigtet, så er det ikke mit indtryk, at der er væsentlige forskelle. Mange af de jobannoncer jeg har set nævner Pol/Adm og Statskundskab som relevante uddannelser. Om der så er forskel i, hvad folk søger, ved jeg ikke, men jeg tror ikke, at du vil møde begrænsninger, hvis du vælger den ene uddannelse frem for den anden.

På Politik og Administration kan man vælge at skifte over til Samfundsfag eller omvendt efter 4. semester. Jeg ved ikke, hvad muligheden for det er på Statskundskab. På kandidaten kan man vælge at fortsætte på Pol/Adm, hvor man frit kan vælge mellem kurser inden for Policyanalyse, Politisk kommunikation og deltagelse og Organisation og forvaltning. Dermed kan man vælge at specialisere sig inden for et af områderne. Man skal desuden tage mindst 10 ECTS ud af huset, f.eks. ved at tage et valgfag eller ved at tage et semester i praktik. Hvad angår optagelse, så skal du være opmærksom på, at man med en bachelor i Pol/Adm ikke kan komme direkte ind på en kandidatuddannelse i Statskundskab, men at man godt kan komme ind på Pol/Adm med en bachelor i Statskundskab.

Jeg vil anbefale dig at læse studieordningen og kursuskataloget (forår og efterår).

I øvrigt kan jeg nævne, at der er et større reformarbejde i gang på instituttet. Dels vil man reformere hele Pol/Adm uddannelsen og dels vil man oprette en uddannelse i Statskundskab. Derfor er det svært at sige så meget om, hvordan uddannelsen præcist er bygget op osv., men ovenstående studieordninger og kursuskataloger kan give et udmærket billede af, hvad uddannelsen handler om.

Slutteligt vil jeg sige, at en uddannelse i Pol/Adm meget afhænger af, hvad man selv gør den til. En del af reformarbejdet handler om at gøre uddannelsen sværere, hvilket efter min mening er tiltrængt, da det stort set er umuligt at dumpe. Min pointe er, at man kan vælge at gå igennem uddannelsen uden megen anstrengelse, eller man kan gøre lidt ud af det og få nogle gode kompetencer, som man kan bruge til noget senere.

Hvis du har flere spørgsmål må du endelig stille dem, så skal jeg forsøge at svare så godt jeg kan.


Svar #4
09. maj 2012 af npcnb (Slettet)

Fantastisk svar! :) Takker mange gange


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. maj 2012 af JonasKbh (Slettet)

Du skal bare lige være obs på, at AU og KU ikke accepterer uddannelsen fra AAU, hvorfor du ikke kan skifte universitet uden videre, hvis du engang skulle få lyst til det. Endvidere går rygtet, at man ofte vælger kandidater fra de to førstsnævnte. Det kan dog have ændret sig.


Brugbart svar (1)

Svar #6
02. oktober 2012 af gubshansen (Slettet)

til jonaskbh

det du nævner i din besked er ikke relevant længere. i gennemsnit tjener kandidaterne fra aau mere end andre danske universiteter. et eksempel er statskundskab på ku,au og aau. på aau godt nok politik og administration. en au cand.scient.pol tjener 365.340 kr. i gennemsnit om året. Ku 360.699 kr. om året i gennemsnit og på aau er en cand.scient.adm god for 394.745 kr. om året i gennemsnit. Det kan skyldes at aau studerende er efterspurgte i erhvervslivet da aau netop har tæt samarbejde med forskellige virksomheder under uddannelsen. Men derved siger jeg ikke at aau er bedre, blot at det ikke hænger sådan sammen mere :-)

 

kilde cepos (universitetslisten)


Skriv et svar til: Statskundskab / Politik og Adm.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.