Erhvervscase

Prisoptimering

30. april 2012 af Løvedyr (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

 

Kan nogen hjælpe mig denne opgave?

 

Opgave 4.

Optimering af priserne på et standard hotelværelse i normalperioder uden konferencer mv.

Trods problemerne med at fastsætte omkostningerne på et hotelværelse vil man gerne have nogle bud på optimale priser.

Ved at se på konkurrenternes priser og egne erfaringer antager man følgende forhold vil være gældende på ca. 3 måneders sigt:

Prisfunktionen for et hotelværelse med morgenmad:

P (Q)=1200 – 2Q
Omkostningerne for et hotelværelse vil være et relativt lavt beløb for de første 100 værelser, idet arbejdet kan dækkes af ”standard” personalet i hovedbygningen, medens omkostninger stiger når der skal bruges ekstra personale til værelser i sidebygningerne og vand og energi samt ekstra personale i morgenmadsrestauranten.

MC (Q)  =  120  for Q op til 100 værelser

MC (Q)  =  4Q – 280 for Q fra 100 værelser til 250 værelser

Opgave 4.1

Beregn den optimale pris og mængde – antal hotelværelser i optimalsituationen.

Opgave 4.2

Beregn dækningsbidraget ved den beregnede pris og mængde

På kort sigt er den marginale omkostning for et ekstra hotelværelse betydeligt lavere. Man diskuterer beløb mellem 100 og 200 kr. for et ekstra værelse.

Opgave 4.3

Redegør for prisfastsættelsen, hvis man ønsker at få alle 250 værelser udlejet


I et møde med Ferieafdelingen i FDM tilbyder FDM at markedsføre hotellet overfor deres medlemmer i diverse pakker. FDM anslår, at de er i stand til at sælge 50 værelser pr. dag til 750 kr. pr. værelse.

Opgave 4.4

Beregn den ny optimale situation, hvis man accepterer FDM’s tilbud om 50 værelser til en fast pris på 750 kr.pr. værelse. Diskuter desuden om det vil være muligt at gennemføre prisdifferentieringen.

 

MVH

Bo


Skriv et svar til: Prisoptimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.