Studievalg og videregående studie

Økonomi

21. maj 2012 af aaaaaz (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej SP

Jeg skal inden længe har valgt min videregående uddannelse, men jeg er i tvivl om valget mellem erhvervsøkonomi-matematik, matematik-økonomi og økonomi.

Min helt store interesse er matematik, og jeg vil så vide, hvilken af disse muligheder giver bedste muligheder for at arbjede i banker og investeringsbanker med jobs der kræver matematiske værktøjer.

Nogle økonomer, der kan rådgive lidt?

HA(mat): http://www.cbs.dk/Uddannelser/Bachelor/Bacheloruddannelser/HA-mat.-Erhvervsoekonomi-matematik/Menu/Opbygning

Mat-øk: http://studier.ku.dk/bacheloruddannelser/matematik-oekonomi/#5


Brugbart svar (2)

Svar #1
22. maj 2012 af emul0c

Jeg mener (synes at have hørt/læst/something) at cand.merc.mat har forholdsvis høj arbejdsløshed; jeg er ikke sikker på at virksomhederne nødvendigvis ved hvad de skal bruge dem til - sagt på den pænest mulige måde.
Alt efter hvad du gerne vil lave i en bank selvfølgelig, samt hvor dygtig du er.

De helt store investeringsbanker, Goldman Sachs, JP Morgan, Morgan Stanley, Barcap etc. de hyrer de personer med de bedste kvalifikationer, og så er det ligegyldigt om du har læst Grønlandsk Arkæologi eller Atom-fysik eller Cand.merc.MAT.
Dog ses en tendens hos de store banker, at til de meget matemtisk krævende stillinger, at de bliver besat med nogle af de dygtigste Ph.D'ere i matematik og fysik, da nogle af tingene er ekstremt komplekse.

Er dit mål derimod at arbejde i Danmark, så (vil de selvfølgelig også have de dygtigste, af dem der er tilbage) - er der bedre muligheder for at arbejde med matematiske problemstillinger i bankerne, uden at have en Ph.D inden for enten matematik eller fysik.
Min erfarring siger mig at mange af dem der sidder i de danske banker og regner på f.eks. derivater typisk er cand.polit'er eller tilsvarende.


Brugbart svar (2)

Svar #2
22. maj 2012 af Walras

Måske du kunne starte med at læse trådene igennem her: http://altandetlige.dk/debat/topic/114/polit-eller-mat-ok og her: http://altandetlige.dk/debat/topic/265/sporgsmal-fra-en-maske-kommend . Du kan helt sikkert finde flere tråde af den slags, hvis du søger på rette hjemmeside..


Svar #3
22. maj 2012 af aaaaaz (Slettet)

Mange tak for de fine svar.

Mit næste spørgsmål var nemlig om der er gode hjemmesider man kan søge information.


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. maj 2012 af mariaFaaaa (Slettet)

Jeg overvejer også at begynde til økonomi til sommer .. kan det passe, at arbejdsløsheden er rimelig højt på økonomi studiet?


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. maj 2012 af Walras

Nej, det kan ikke passe. (National)økonomer er nogle af dem med lavest arbejsløshed overhovedet, men du kan sagtens finde grene af alternative økonomer med højere arbejdsløshed. De læser dog ikke økonomi på universitetet.


Brugbart svar (1)

Svar #6
27. maj 2012 af mariaFaaaa (Slettet)

Det vil sige, at man som polit studerende på KU har man ikke risikoen for arbejdsløshed i lige så høj grad, som andre steder, hvor man læser økonomi? :)

Hvis man gerne vil begynde til sommer, så mon ikke talene for arbejdsløsheden kommer til at ændre sig til den tid? Er du selv Polit-studerende på KU eller?


Brugbart svar (1)

Svar #7
27. maj 2012 af emul0c

#6

Der er ikke til at sige hvordan arbejdsløsheden er om 5-6 år når du engang er blevet færdig med økonomi. Men generelt har økonomer forholdsvis lav arbejdsløshed - og om ikke andet, så må du jo bare sørge for at klare studiet godt, så skal der nok være jobs at få ;-)


Brugbart svar (1)

Svar #8
27. maj 2012 af mariaFaaaa (Slettet)

Det er nemlig rigtigt.. Man skal vælge en uddannelse på baggrund af ens interesse :) 

- Jeg overvejer f.eks. ikke at holde sabbat-år nu efter 3.g. Tror i at man kan holde en "pause" midt i studiet? altså, hvis man nu bliver for træt og lige vil holde et års pause, hvor man gerne vil rejse til u-landene.. Har man muligheden for at stoppe midt i studiet? eller skal man have fået sin bachelorgrad, før man kan overveje det? :-) 


Brugbart svar (1)

Svar #9
27. maj 2012 af emul0c

På mange uddannelser kan man reelt set godt holde et års pause - ulempen er selvfølgelig at dine "klassekammerater" kommer et år foran; hvilket selvfølgelig gør det knap så sjovt at komme tilbage og ind på nogle nye hold hvor du ikke kender de andre.
Som udgangspunkt vil jeg hellere anbefale dig, hvis du skal holdet et sabbat-år, så at gøre det enten inden og/eller imellem bachelor-delen og kandidat-delen..


Brugbart svar (1)

Svar #10
27. maj 2012 af RoberDølhus (Slettet)

#8

Hvis du blot har gennemført 1. år af uddannelsen kan du tage såkaldt "orlov" i optil 1. år.

Det er helt problemfrit udover det selvføgelig kan være træls at skulle ind på en ny årgang.


Brugbart svar (1)

Svar #11
27. maj 2012 af RoberDølhus (Slettet)

#0

HVis din "store interesse" er matematik ville jeg helt sikkert vælge matematik-økonomi på KU.

Fordelen ved Mat-øk er at du har utrolig mange muligheder når det kommer til  valgfag. Du kan nemt tage valgfag på "matematisk instituit" og altså RENE matematikfag. Men samtdigit kan du også tage valgfag på institut for økonomi. Du har altså utrolig mange muligheder.

På CBS, HA-mat, tror jeg udbuddet af rene matematik fag er MEGET begrænset og derfor vil du ikke på samme måde kunne gå den helt kvantitative vej, hvis du ønsker det.  SKal jeg være hlet ærlig tror jeg ikke der er mange matematikfag udover de obligatoriske på HA-mat.


Brugbart svar (1)

Svar #12
27. maj 2012 af Walras

#6 Ja, jeg læser polit. Du skal ikke regne med at gå arbejdsløs, når du er færdig som økonom - og slet ikke om 5-6 år, når du potentielt kan være færdig.

#11 Der skal mere end en almindelig stor interesse for matematik til for at vælge matematik-økonomi eller rene matematikfag. Jeg kan også lide matematik, men jeg får mere end nok af det på almindelig økonomi, hvor vi godt nok ikke går amok i beviser, men har matematik med i (næsten) samtlige fag. Selvfølgelig, hvis man gerne vil have de matematiske beviser med (eller blot en mere hardcore matematisk profil), er matematik-økonomi nok den rette vej at gå - men oftest er for megen matematik nu nok til større skade end gavn i økonomi. Generelt har jeg en skepsis overfor alt for meget matematik, for det viser sig ret hurtigt, at selv de mest avancerede udregninger og matematiske fremskrivninger ikke giver meget bedre resultater end simplere modeller.


Brugbart svar (1)

Svar #13
27. maj 2012 af RoberDølhus (Slettet)

#12

Jeg giver dig langt hen af vejen ret.

Der er en (kedelig) tendens til at økonomiske modeller skal blive mere og mere anvancerede matematisk/teoretisk og ofte medfører det antagelser, som egentligt kun er interessante ud fra et teoretisk synspunkt. Men taget i betragtning en stor andel af forskerne inden for økonomi har baggrund som matematik-økonomer eller måske endda ren matematik, så er det nok en "naturlig" vej.

Men trådstarter nævner "stor interesse for matematik" og at han vil arbejde inden for "matematik krævende stillinger".

Hvis man ønsker de matematisk krævende stillinger, så er matematik-økonomi, aktuar eller mat/fysik vejen frem. Hvis han f.eks. vælger polit/oecon så vil han simpelthen stå svagt i forhold til dem med den mere kvantitative baggrund - når vi snakker de matematisk krævende stillinger. Havde han derimod drømt om analyse, M&A, trading eller andre mindre "kvant" ville jeg anbefale oecon/polit ell. Merc.

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #14
28. maj 2012 af Walras

#13 Jeg er for så vidt enig. Jeg ville såmænd også bare gøre opmærksom på, at det at være interesseret og glad for matematik i gymnasiet ikke fordrer, at man er glad for teoretisk matematik på universitetet. Man har svært ved at forestille sig, hvor abstrakt matematik kan blive, når man endnu ikke har erfaret det.

Hvis man ser på de matematik-teoretisk krævende makroøkonomiske (og økonometriske) modeller, bør en cand.polit/oecon nu også være nok. I teoretisk økonomi tror jeg faktisk ikke, at den dygtige cand.polit/oecon skal være bange, idet cand.polit/oeconer oftest har en bedre intuition end scient.oeconer - men det kræver muligvis lidt ekstra flair for matematik end den gennemsnitlige cand.polit/oecon. Jeg tror dog, at du har ret i, at matematik-økonomi er et bedre valg, hvis man vil gå den kvantitative vej.

Generelt skal man dog huske på, at cand.polit/oecon i Danmark er langt mere matematisk og statistisk præget end den lignende uddannelse i udlandet. Vi er ret hardcore, når det kommer til den slags.


Skriv et svar til: Økonomi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.