Studievalg og videregående studie

Ha eller Ocoen

22. maj 2012 af Nielsoleee (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej allesammen.
Jeg står og skal søge ind på et studie. Har kraftigt overvejet Ha. almen, men som jeg har læst på nettet, er der RIGTIG mange, der mener at niveauet er pinlig lavt, og at man bare kan slacke sig igennem?
Jeg har et stort ambitionsniveau, og er bange for at det vil smitte af?
Har også tænkt på at læse Økonomi, da det viser som et godt studie, med mange muligheder.
I øjeblikket hælder jeg til at blive Revisor, men så er det vel Ha almen der er bedst.

Mit spørgsmål er så, burde jeg vælge Ha. almen, eller skal jeg tage Økonomi?
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. maj 2012 af emul0c

Enig i at man godt kan slacke sig igennem. Selvfølgelig ikke uden at læse - men det er meget overkommeligt at komme igennem; men dermed ikke sagt at folk ikke har ambitioner. Der er ikke en slacker mentalitet derude overhoved, tværtimod; de fleste er meget karriere-minded og har meget fokus på karriere og gode karakterer; og selvom det slet ikke er svært at opnå 2-tallet, så er det modsat forholdsvis svært at opnå en masse 12-taller. Så synes ikke du skal holde dig tilbage fordi du har hørt at niveauet er pinligt lavt; men snarere fordi du ikke mener det er den rigtige uddannelse for dig.

Hvis du gerne vil være revisor er det praktisk talt den bedste vej du kan tage (set bort fra at starte som elev i et revisionshus, læse HD og derefter læse cand.merc.aud).

Se på hvad du vil læse som overbygning og hvad du vil arbejde med senere; samt om uddannelsen er relevant for at bringe dig dertil.
Det nytter jo ikke noget at læse Økonomi pga. niveauet, hvis du gerne vil være cand.merc.AUD. Men modsat nytter det heller ikke noget at læse HA-almen hvis du gerne vil være f.eks. makroøkonom eller makrostrateg.

Og du skal tænke på at der går sindssygt mange mennesker på begge uddannelse - så niveauet og ambitionerne er noget du helt selv styrer. Der vil være slackere på begge uddannelse, og modsat vil der (med ret stor sandsynlighed) være folk der er meget meget dygtigere end dig på begge studier.


Skriv et svar til: Ha eller Ocoen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.