Studievalg og videregående studie

uni i Skotland

03. juni 2012 af MariaMK (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

hej

Jeg går i 3.g, og har altid drømt om at læse på et universitet i udlandet. I begyndelsen af året forsøgte jeg mig med USA, men måtte temmelig hurtigt give op. Jeg går på et ganske almindeligt STX i udkantsdanmark, og alle mine lærere nægtede at hjælpe mig med ansøgningen (nok mest fordi de ikke kunne). Så jeg måtte temmelig hurtigt indse at ansøgningsproceduren var for kompliceret uden hjælp.

Nu overvejer jeg så Skotland (jeg er godt klar over at det er alt for sent at søge ind til 2012 nu, men jeg har hele tiden været indstillet på at tage et friår). Så jeg ville gerne høre fra nogen herinde, der læser eller har læst i Skotland. Jeg ved at man søger gennem UCAS, men jeg ville gerne høre: er ansøgningsproceduren lige så kompliceret (og dyr) som til USA?

Jeg vil helst læse International Relations, Develoment Studies eller en lignede slags social sciences. Er det meget svært at blive optaget? Har pt et snit på 10,5, men jeg har hørt kravene er meget høje. 

Hvordan er det generelt at studere i Skotland? Jeg har faktisk aldrig været der. Er studiemiljøet godt? og hvordan er landet som sådan?

på forhånd tak

Maria


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. juni 2012 af RoberDølhus (Slettet)

Tag kontakt til universitetes internationale kontor.  De er som regel meget hjælpsomme!

- De burde kunne fortælle alt om adgangskrav mv.

Men der er mange ting du skal have styr på. Først skal uddannelsen godkendes af SU for at du kan få SU til en hel uddannelse + SU stipendium.

Derudover bør du overveje at søge legater, når du tager en hel uddannelse burde der være rigtigt gode chancer for en pæn portion penge som legater.

Med 10,5 i snit burde du have seriøse chancer for det meste. Jeg ved Kings College i London godkender 10, og til tider helt ned til 8 på dansk skala.


Brugbart svar (2)

Svar #2
11. marts 2013 af skhamilton2 (Slettet)

Hej Maria. Jeg kan se at du skrev denne besked så sent som sidste sommer, så jeg ved ikke om mit svar kommet alt for sent. Men jeg er for øjeblikket selv ved at tage en fuld bachelor (4 år i Skotland) i Edinburgh. Jeg ankom i sept 2012, så har været her i ca. 6 mdr efterhånden, og jeg kan kun sige jeg elsker det. Det var virkelig den bedste beslutning. Studiemiljøet er fantastisk, menneskerne er super søde og åbne, og der er rigtig mange andre international studerende, hvilket jeg selv elsker.

Der er rigtig mange ting at ordne inden afrejsen, men det er slet ikke så indviklet som det tager sig ud til at være. Det er især det med at søge om SU til en hel uddannelse, som tog mig lidt tid. Men hvis det er en hel udd (og den dækker kravene om ETCS points) skulle du ikke have nogle problemer. Bare søg i god tid.

Angående dit snit - så var dette også noget jeg var meget nervøs over. Men som international studerende er du meget attraktiv, og desuden så er der mange studier som i første omgang siger du skal have et vis snit, og hvis du ikke får det, så optager de dig ofte alligevel. Så ikke vær' alt for bekymret for det.

Ansøgnings proceduren er ret ligetil, så det skal du ikke være bange får. Desuden betaler man kun et lille administrationsgebyr. Men det du skal tænke på med Skotland er følgende gode ting:

1. De taler engelsk! (dog skal man lige vænne sig til accenten).

2.  Det er ikke alt for langt væk hjemme fra - direkte flyvninger fra Edinburgh

3. UNI er GRATIS! (hvis du tager den fulde bachelor)

4. Det er noget lidt anderledes end så mange andre steder

5. Naturen er suuuper flot og der er gode muligheder for at udforske landet og kulturen

6. Befolkningen er så søde og imødekomne

7. Det er relativt nemt at få en studiejob og en lejlighed ret hurtigt

8. Mad koster nogenlunde det samme som hjemme, hvis ikke en smule billigere.

9. Du kan få din SU med hjemme fra - og hvis du har et arbejde skal du ikke betale skat af dette!

 

Sig endelig til hvis du har flere spørgsmål. Jeg havde selv mange spørgsmål inden jeg rejste, da det er en stor beslutning, så jeg ved hvordan du må have det omkring det.


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. august 2013 af MorfarKatie (Slettet)

Hej Steph, 

Jeg kan se det er lidt tid siden at du har svaret, men jeg prøver lige alligevel.

Jeg overvejer også at læse enten i Glasgow eller Edinburgh, og jeg synes det er mega uoverskueligt at finde ud af det hele. Når man ansøger et universitet i skotland har jeg så forstået ret, at man skal anssøge igennm SAAS for at få hele uddannelsen betalt? 
Derudover har jeg været inde og kigge på det med SU. Men for mig ligner det at selvom en uddannelsen er godkendt kan man kun få SU i 14 måneder - Eller er det bare fordi man derefter skal søge igen? Derudover kan man vel også først søge om SU når man er kommet ind? 

Og må jeg have lov til at spørge hvad du selv læser? 

Jeg håber du kan tage dig tid til at kigge på mine spørgsmål. 


Skriv et svar til: uni i Skotland

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.