Psykologi

Freud og eventyr??

13. juni 2012 af fearo (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg ville bare lige høre, om der er nogen, der kan forklare mig, hvorfor Freud har noget som helst med folkeeventyr at gøre. Jeg har forstået, at der er noget med Overjeg'et, Jeg'et og Id'et, men det giver ikke rigtig mening for mig endnu; i hvert fald ikke i forhold til folkeeventyr... mit eventyr hedder "Prinsessen med de tolv par guldsko", hvis der var nogen der havde noget konkret, men en generel forklaring ville være mindst lige så godt.


Brugbart svar (2)

Svar #1
14. juni 2012 af hsg

folkeeventyr er ofte dannelsesberetninger hvor en hovedperson går fra barn til voksen. det er i bl.a. i denne dannelsesproces at Freud kan være anvendelig, idet han netop interesserer sig for menneskets udvikling, og selvfølgelig de seksuelle aspekter af sådan en udvikling. sådanne seksuelle undertoner ligger vel symbolsk  i teksten. Overjeget/underjeget er måske mere velegnede til mere komplekse fortællinger. 


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. juni 2012 af Nilletøz (Slettet)

Mindre uddybning til #1: Folkeeventyr er generelt opdragende, belærende, dannende, og nogle af dem handler tydeligere om sex end andre. Nu kan jeg ikke huske eventyret "Prinsessen med de tolv par guldsko", så jeg kan ikke sige, om det er tilfældet her. Eventyret 'Den lille rødhætte' er et af de mest kendte eksempler på eventyr, der er spækket med referencer til sex. 


Skriv et svar til: Freud og eventyr??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.