Studievalg og videregående studie

Økonomi-studiet vs Farmaceut

21. juni 2012 af Maryi (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej søde mennesker

Jeg bliver student på tirsdag, og skal til at vælge en videregående uddannelse :)

Jeg har længe været på udkig på forskellige uddannelser, har fået et par studier udvalgt, (Farmaceut og Økonomi) men ud af disse 2 studier, vil jeg helst på økonomi studiet ved KU. Jeg er blevet mere usikker på det, idet at ca. hver 3 polit studerende ender som arbejdsløs. Det vil være lidt spild af ens 5 år, hvis man skal til at begynde på et andet studie. 

Farmaceut uddannelsen giver en sikker job i fremtiden. Ved ikke om jeg vil kunne lide al det kemi, som studiet indeholder, desuden lyder det en smule kedelgt med al laboratorie arbejde. Vil heller ikke arbejde i en apotek i fremtiden.

Begge studier har en god løn, men det er mere job-muligheder, som betyder noget for mig. Og at kunne arbejde i udlandet :)

Håber nogen fra Økonomi studiet eller Farmaceut studiet kan hjælpe :)

Tak på forhånd 


Brugbart svar (2)

Svar #1
21. juni 2012 af Walras

Hvad er det for en statistik, der siger, at hver tredje polit ender som arbejdsløs? - Årsagen til, at de optager så mange på studiet, er, at der er stor mangel på økonomer. Desuden er det altså ret nemt at få et job i udlandet med en uddannelse i økonomi - dette er langt sværere med andre samfundsvidenskabelige uddannelser.

Hvis du ser på studiet, er det de færreste, som ikke har et økonomisk/statistisk relevant studiejob, før de afslutter deres bachelor, så du skal ikke være bange for ikke at få erhvervserfaring, før du afslutter din uddannelse. Også dette stiller dig markant bedre end langt de fleste videregående kandidater. 

Derudover er polit-studiet så bredt i den metode, der læres, at du bliver i stand til at arbejde i de fleste sektorer.


Brugbart svar (2)

Svar #2
21. juni 2012 af Walras

Se eventuelt: http://altandetlige.dk/debat/topic/347/p3-di-candmerc-frem-okonom

Det er nok den undersøgelse, du omtaler, der diskuteres. Som du ser, skal man aldrig stole på en statistisk undersøgelse uden selv at gå den efter. Arbejdsløsheden for økonomer er en af de laveste, og for politter er den nok endnu lavere, fordi mængden af jobs i København er langt større end i andre landsdele. Men det er jo umuligt at sige ud fra denne undersøgelse, hvor "økonomer" blot er alle universitetsuddannede økonomer og dermed inkluderer kandidater fra Aalborg, Odense, Århus og København. 


Brugbart svar (2)

Svar #3
21. juni 2012 af RoberDølhus (Slettet)

Tag nu lige og slap lidt af.

Der er 5 år til du er færdig med studiet, verden ser helt anderledes ud til den tid. Selvfølgelig vil man gerne vælge en uddannelse som giver et job, men krisen har vist der ikke er nogle "safecards". Engang mente man læreruddannelsen, sygeplejerske, pædagog, eller læge var sikre valg for at få job. Det er det bare ikke længere!

Når det er sagt så er der 5 år til du (måske) er færdig med stuidet. I de kommende år vil mange af de store efterkrigs årgange gå på pension, og det vil skabe et behov for arbejdskraft. Ligeså må krisen også antages at være, væk eller i hvertfald under kontrol til den tid.

Udover det så vil jeg anbefale dig at vælge efter interesse. Interesse gør du selv er motiveret for studiet og VIL lægge arbejde i det. Specielt i krisetider skal man ikke undervurdere karakterens betydning. Hvis der er 200 ansøgere til et job er det klart dem med 4 i snit bliver sorteret fra allerede i screningsprocessen! Det er i hvertfald naivt at tro du kan vælge uddannelse x, gennemføre med 2 og være sikker på job, fordi x var et "safecard". Karakterene betyder meget i en tid som nu!


Svar #4
21. juni 2012 af Maryi (Slettet)

Hej. 


Tak for jeres svar! Jeg er rigtig glad for matematik, og specielt anvendelsen af den til samfundsfaglige problemer. Økonomi studiet blev min interesse efter at have haft en folkeskolelærer (tidligere økonom). Han fortalt ofte om sit arbejde, desuden hvilke projekter han var igang med, og det var meget spændende den måde han hele tiden blev sat i gang med nye projekter med forskellige mennesker. 

Jeg har et snit som er over middel ( 8,3 )- i  matematik har jeg fået 10 mundtlig og 7 skriftlig- så problemet er ikke om jeg vil blive optaget.


http://avisen.dk/rekord-i-arbejdsloese-jurister-og-oekonomer_173228.aspx
 

Det er fra denne artikel, som har sat de tanker igang hos mig. 


Brugbart svar (2)

Svar #5
21. juni 2012 af Walras

#4 Hvis du læser linket i #2 svarer artiklen jo til den omtalte p3-udsendelse. Der kan vist ikke siges meget andet til de udtalelser end, at de repræsenterer betydeligt sjusket talanalyse. Økonomer er - selv under krisen - nogle af dem med lavest ledighed. 

Nu hentydes til DJØF-ledighed, og hvis vi ser på http://www.ac.dk/media/155517/ledighed-maj-2012.pdf er det tydeligt, at det er de alternative "CBS-uddannelser" (dvs: HA, HD, cand.merc etc) såvel som statskundskab og administrationsfag (samf.Adm), der trækker ledighedsprocenten op. BÅDE økonomer og jurister har en ledighed, der er markant lavere end gennemsnittet for DJØF'er. 

At DJØF-ledigheden er "høj" skyldes derfor ikke, at jurister og økonomer har en "høj" ledighed, men derimod at der er kommet så mange alternative økonomiske og juridiske uddannelser, som har højere ledighed. Artiklen (såvel som DI-kvinden), som du henviser til, har vel misforstået, at DJØF ikke kun er RIGTIGE økonomer og jurister, og så har de glemt at se på, hvem der trækker gennemsnittet op og ned.


Skriv et svar til: Økonomi-studiet vs Farmaceut

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.