Studievalg og videregående studie

Gange sit gennemsnit

29. juni 2012 af Snooky (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg skal læse endnu et a fag her i ferien. Så mit spørgsmål er om jeg må gange det med 1,11 eftersom jeg får 5 A i alt 


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. juni 2012 af anonym000

1.11 WOW !!! 

haha jeg tror du mener at gange med 1,08 først og derefter med 1,03 (eller omvendt). At gange med 1,11 er ikke det samme som at gange med 1,03 og 1,08. 

Du må ikke gøre det, hvis du ikke har haft det i gymnasiet...

- - -

...............


Svar #2
29. juni 2012 af Snooky (Slettet)

Hvor stå der at man ikke må gange med 1.03, hvis man ikke tager faget i gymnasiet??


Svar #3
29. juni 2012 af Snooky (Slettet)

står*

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. juni 2012 af Dulugtergrimt (Slettet)

Det står i reglen om, at du ikke kan ændre på dit snit, så snart du har taget din sidste eksamen. Hvis du læste et A-fag op, og dermed ville gange med 1,03, så ville du automatisk ændre på dit snit, og det kan du ikke.


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. juni 2012 af dandre11 (Slettet)

Det eneste du kan er at du må gange din gymnasiale karakter. hvis du læser videre inden for to år


Brugbart svar (2)

Svar #6
30. juni 2012 af Jerslev (Slettet)

#3: Under alle omstændigheder, skal du ikke selv gange dit snit op på din ansøgning til en videregående uddannelse - det klarer de for dig.


Brugbart svar (1)

Svar #7
30. juni 2012 af sGregersen (Slettet)

#1 Hvor har du trukket dine regneevner?

1,03*1,08 = 1,11 

Ergo er karakter*1,11 = karakter*1,03*1,08

så ingen "wow - haha" der... 


Brugbart svar (1)

Svar #8
30. juni 2012 af anonym000

#7

Ved at bruge din logik kan du se, at han har lagt de to tal sammen. Det er jo bare et tilfælde at det giver næsten 1,11 (giver 1,1124) hvis man miltiplicerer de to tal.

Han havde nok selv sagt et eller andet, hvis det var at han ikke havde gjort det eller var uenig med mig... :)

- - -

...............


Brugbart svar (2)

Svar #9
01. juli 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Tallene er da ikke lagt sammen. De er ganget sammen. Det er restdelene efter 1, der lægges sammen i sådan et produkt, og det er aldeles ikke noget tilfælde. Det følger jo af den simple regneregel

(1+a)·(1+b) = 1 + a + b + a·b

Når a og b er meget små i forhold til 1, er produktet a·b meget mindre end 1 og kan i visse sammenhænge (som her med karakterfaktorer) smides væk, hvorfor man får

(1+a)·(1+b) ≈ 1 + a + b , for 0 ≤ a <<1 og 0 ≤ b << 1


Skriv et svar til: Gange sit gennemsnit

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.