Studievalg og videregående studie

Jura

01. juli 2012 af Karldenstore (Slettet)

Hej allesammen!

Jeg overvejer at søge ind på jurastudiet, men er pludselig blevet i tvivl!

Er der nogle der kan fortælle lidt om studiet og om man går helt kold i det?

Hvor stor er arbjedsbyrden ca. pr. dag udenfor eksamsperioden?

Skal man have tålmodighed eller er det kedeligt?

 

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. juli 2012 af Lucem (Slettet)

Min bror har studeret jura, han syntes egentlig, at studiet var spændene - selvfølgelig var der noget tørt stof, men i den store helhed syntes han, at det var spændende. Arbejdsbyrden er jeg ikke helt klar over - men det var vidst temmelig hårdt af og til!


Svar #2
01. juli 2012 af Karldenstore (Slettet)

Mange tak for dit svar :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. juli 2012 af Roman Garcia

I eksamensperioder skal der læses rigtig meget. Der bliver det til rigtig mange timer. Generelt kan du forvente, at arbejdsbyrden er væsentlig større end i gymnasiet, men sådan er det ved de fleste videregående uddannelser.

I forhold til om det er spændende eller tørt, så handler det jo om interesse. Jeg synes, det er meget interessant. Hvis man ikke er interesseret i de juridiske emner, så vil man sikkert synes, at det er tørt.


Brugbart svar (2)

Svar #4
02. juli 2012 af Hoys (Slettet)

Jeg er lige blevet bachelor i jura ved AU, og det er et helt fantastisk studie. Jeg kan kun på det kraftigste anbefale det. 

Jeg synes dog, der er et par ting, det er værd at gøre dig opmærksom på. 

Først og fremmest er arbejdsbyrden væsentlig større end man er vant til - specielt i eksamensperioderne. Det lettes dog ved, at det ofte er spændende ting man sidder med, men når alt kommer til alt så kommer man til at bruge mange timer med hovedet i bøgerne. 

Endvidere er det særlige med jura, at ens karakterer er altafgørende. Jeg kender ingen af mine venner på andre studier, der går så meget op i karakterer som de jurastuderende, jeg kender gør. Det skal dog også ses i lyset af, at man er virkelig godt stillet med et godt snit på jura, og at studiejob, udlandsophold mv. alt sammen bliver lettere at opnå med et godt snit. I forhold til studiejobbet gælder det specielt, hvis du har tænkt dig at læse i Aarhus. Der er meget få studierelevante jobs i byen, hvilket gør, at arbejdsgiveren kan tillade sig at vælge og vrage - og det gør de også. Det er min opfattelse, at det er væsentlig lettere at få et studiejob i København.

I forhold til dine spørgsmål vil jeg sige, at jeg nok personligt har brugt ca. 30-35 timer ugentligt på studiet i løbet af semestret - og det er inkl. forelæsninger. I eksamensperioderne skal du som sagt forvente at bruge væsentlig længere tid på det - nok mellem 50-60 timer ugentligt. Men det afhænger jo selvfølgelig også af ambitionsniveau. 

Du skal utvivlsomt være tålmodig, og du vil ofte opleve, at du læser noget, der ikke giver særlig god mening. Jeg er vant til fra gymnasiet at læse ting én gang op til timerne, men det har jeg været nødt til at lave om på jura, så jeg læser både stoffet før og efter forelæsningerne. Det kan også sagtens lade sig gøre, da der typisk kun er ca. 25-30 siders tekst til hver forelæsning og man nok har 5-7 af dem ugentligt. Imidlertid forventes det, at du kan stoffet meget detaljeret, og det er også derfor jeg har været nødt til at lave min tilgang til læsningen om. 

Alt i alt synes jeg som sagt, at studiet er helt fantastisk, og jeg er personligt så glad for, at jeg går der. Du skal dog være klar over, at det er et hårdt studie og at det vil kræve blod, sved og tårer af dig at komme igennem det. 

Før jeg startede lånte jeg en bog på biblioteket, der hed noget i retningen af "introduktion til jura". Den var super god, og gav en kort introduktion til forskellige retsområder. Tag at læse den. Hvis du synes det er spændende, tror jeg helt sikkert, at du er på rette vej :) 


Svar #5
02. juli 2012 af Karldenstore (Slettet)

Mange tak skal du have! :)


Brugbart svar (2)

Svar #6
02. juli 2012 af Roman Garcia

Lige en tilføjelse til #4:

Jeg mener dog, at der er masser af relevante studiejobs i Aarhus. Jeg har ikke tidligere haft problemer med at få job. Det er alt fra undervisning på jurastudiet, arbejde i advokatvirksomhed, retshjælp osv. Jeg har i hvert fald haft de nævnte typer studiejob.

Jeg er enig med dig i, at det kan virke lettere at få studiejob i København. Selvom der er dobbelt så mange jurastuderende, og de jurastuderende fra SDU også tager til København for studiejob, så er der rigtig mange stillinger. Kampen om de gode studiejobs er dog tilsvarende hård. Derfor tror jeg alt i alt ikke, at Århus er væsentligt dårligere stillet mht. studiejob.

Jeg er enig i resten af dit indlæg.


Brugbart svar (1)

Svar #7
14. juli 2012 af LAWdame (Slettet)

Hvor har du søgt ind? Aarhus eller KBH?


Skriv et svar til: Jura

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.