Studievalg og videregående studie

Ingeniør eller læge?

02. juli 2012 af FrederikGade1 (Slettet)

Hejsa, jeg er en dreng på 14 år og jeg går og overvejer hvad jeg gerne vil være når jeg bliver "stor".

Jeg går og overvejer at blive læge eller ingeniør. Jeg tror det er ingeniør der interessere mig mest, men som læge tjener jeg mere (har jeg fået fortalt). Jeg har altid godt kunne lie at tage billeder, men det er næsten umuligt at få et interessant job som fotograf. Hvor du skal lave andet end at tage billeder af frugter eller andre reklame ting.

Men jeg håbede at der var nogen herinde der kunne hjælpe mig. :)

Hilsen Frederik.


Brugbart svar (3)

Svar #1
02. juli 2012 af Kulka (Slettet)

Jeg forstår godt, at du vil vide, hvilken retning du skal følge. Det er da heller ikke fair, at et felt bliver mere og mere indskrænket jo længere oppe, du er i uddannelsesforløbet. (folkeskole (bredt) --> ungdomsuddannelser (mere begrænset afhængig af linje) --> universitet (studium))

Når det så er sagt, så er du kun 14, og du har masser af tid. Min bror er 18 og har overvejet masser af uddannelsesmuligheder og er stadig ikke sikker. Giv det noget tid og nyd livet. Du finder sikkert ud af det om nogle år. Ellers kan du altid kontakte en studievejleder.

Mht. dit spørgsmål. Læger tjener faktisk ikke SÅ MEGET, og hvis du vil helt op at ringe, skal du uddanne dig som speciallæge, hvilket betyder flere år i uddannelse. For ikke at nævne deres dårlige arbejdstider og mange lange vagter, stressede perioder med søvnmangel osv. Hvis du helst vil være ingeniør er det da, det du skal vælge. Man kommer længst, der hvor interessen er. Tænk, hvor kedeligt det måtte være at møde på arbejde hver morgen eller til 48-timers vagter blot fordi du tjener et par skillinger mere? :)

Men som sagt, du har masser af tid. Desuden kan du jo altid blive deltidsfotograf og arbejde på det ved siden af i din fritid. 


Svar #2
02. juli 2012 af FrederikGade1 (Slettet)

Rigtig mange ak for dit svar.. Det har sat tingene lidt i perspektiv :)

 


Brugbart svar (3)

Svar #3
02. juli 2012 af mette48

Mit råd er at du giver dig tid til at dyrke dine interesser. Måske dukker der helt nye emner op, som du endnu ikke har overvejet. Du har tiden for dig.

Med hensyn til ingeniør, skal du være opmærksom på, at der er flere (mange) retninger at vælge imellem. Måske kan din interesse for foto kombineres med andre emner, f.eks. optik.


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. juli 2012 af Dulugtergrimt

"Mht. dit spørgsmål. Læger tjener faktisk ikke SÅ MEGET, og hvis du vil helt op at ringe, skal du uddanne dig som speciallæge, hvilket betyder flere år i uddannelse."

Dette skal du uanset hvad. Læger, der ikke uddanner sig til speciallæger mister retten til dette efter 4 år, og kan derfor "kun" kalde sig reservelæger fremover. Dette er ikke hensigten. Alle læger uddanner sig til en eller anden form for speciallæge. Når du er under uddannelse til speciallæge går du ikke decideret i skole; du arbejder på en relevant afdeling, får løn med tillæg osv. osv., og lærer fra din afdelings overlæger.

For at komme tilbage til topic, så lyder set som om, at du har en interesse for ingeniør-faget, og egentligt kun ville vælge at læse medicin pga. udsigten til de "mange" penge, man tjener. Lad mig slå fast, at hvis du ikke interesserer dig for medicin eller kroppen på nogen måde, så kan du meget nemt gå 6 rigtig, rigtig grumme år i møde. Jeg ville derfor satse stærkt på ingeniør-uddannelsen, hvis du er sikker på, at valget kun står mellem disse 2 uddannelser. Ingeniører tjener altså heller ikke helt dårligt, skal det lige siges.

Men til at starte med må du hellere ligge dig i selen i gymnasiet. Du har ambitioner, og ambitioner kræver et højere snit end de fleste får ;)


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. juli 2012 af Walras

Jeg har altid syntes, at det måtte være utrolig interessant at være ingeniør. De har en praktisk tilgang til den naturvidenskabelige verden og kan derved udnytte deres viden til at finde på løsningsforslag til alskens udfordringerne indenfor deres felt. Ingeniører er om nogen garante for fremgang, for udvikling og progression. 

Som eksempel kan antikken bruges. Romerne er blandt andet kendt for ingeniørerne og det med rette for mange af de opfindelser, som ingeniørerne frembragte var essentielle i oprettelsen og især opretholdelsen af et stor imperium. Hvordan skulle en storby som Rom kunne fungere uden den konstante tilførsel af vand fra de romerske ækvadukter? Hvordan kunne byerne holdes rene, hvis det ikke var for de store kloaksystemer? Hvordan var det muligt for legionærerne at vandre endeløse mil, var ikke de brede veje og alleer anlagt? Alt det skyldtes den romerske ingeniørvidenskab. Som Sextus Julius Frontius udtrykte det: "I ask you! Just compare this vast array of indispensable structures carrying so much water (the aquaducts) with the idle Pyramids or the world-famous but useless monuments of the Greeks!"

Selv om antikken er et par millenia tilbage, kan det måske være værd at spekulere over, hvordan elektriciteten tilføres, så iPhonen kan oplades dagligt? Hvordan kan det i øvrigt være, at der altid kommer vand ud af vandhanen, og hvor forsvinder det hele hen, når du trækker ud i toilettet? Hvordan er det lykkedes at bygge det fly, der flyver dig til Spanien i sommerferien? 

Hvis det ikke var for ingeniørerne, var der mange for os helt åbenlyse svar, der ikke havde været helt så åbenlyse.. Så skid da hul i penge, skabertrangen skal der ikke lægges låg på, hvis den er. Med lidt visioner som en anden Appius Claudius Caecus kan man forhåbentlig komme langt.


Brugbart svar (1)

Svar #6
04. juli 2012 af NejTilSvampe

Jeg sad i nogenlunde samme situation som dig #0 hvor jeg sad med dillemaet læge eller ingeniør. Well, jeg er faktisk stadig i tvivl om jeg valgte det rigtige, men jeg valgte altså ingeniøren. For jeg tænkte at, der burde ikke være nogen grund til at jeg ikke kan kombinere de to!  Så min drøm er at en dag som ingeniør at arbejde på nye lægeredskaber, om så det er nye former for skalpeller, roboter, MR-scannere, nanoteknologi og/eller medicin er ikke noget jeg tænker så meget over lige nu- forhåbentligt lidt af det hele..

Hvorfor nøjes? Gør hvad der gør dig lykkelig. For mig var penge aldrig en faktor i min beslutning, og jeg ville da også råde dig fra at lægge for meget vægt på det. Men ultimativt er det dit valg, og det er kun dig der kan afgøre om penge vil gøre dig lykkelig eller ej, så hvis det er tilfældet så gå efter det! Man kan også lære at interessere sig for et fag, så jeg er sikker på at hvis du kan gennemføre medicin studiet så vil du også tillære dig en interesse inden for medicin hvis du vælger den retning.


Brugbart svar (1)

Svar #7
05. juli 2012 af SYGNOK (Slettet)

Jeg synes, at man bør afholde sig fra at søge ind på medicin, med mindre man har gjort op med sig selv, at man både har lysten og kapaciteten til at tage sig af mennesker med alt hvad det indebærer af trælse situationer, trælse og besværlig patienter, osv.


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. juni 2022 af Dashextra

Damn, jeg kommer mange år efter. Er ret nysgerrig. Så, hvad endte du med at gøre?


Skriv et svar til: Ingeniør eller læge?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.