Andre fag

DKs universiteter på verdensranglisten

09. september 2005 af Trynde (Slettet)
Jeg mener, at jeg engang har hørt, at KU hvar nummer 19 på ranglisten over verdens bedste universiteter. Selvfølgelig er det ekstremt subjektitv, men overordnet tror jeg, at det er muligt at danne et billede over de bedste universiteter. Der er vel forskel på Harvard og "University of Ghana City" - et stråhus og tre studerende.

Er der nogle, der kan henvise til en link?

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2005 af Duc_de_monde (Slettet)

Har tidl. set en rangliste, hvor nogle af bedømmelsesfaktorerne var antallet af Nobelprisvindere, forskingsindtjening pr. studerende osv.

Harvard University lå nr. 1, hvorefter runner-up var Princeton University.
Oxford University lå vist et sted mellem [5-10].

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2005 af Duc_de_monde (Slettet)

Dette betyder dog ikke at Harvard har de bedste faciliteter til din specifikke uddannelse, da der findes adskillige universiteter, som har en bestemt faggrupper som deres speciale.

MIT er fx kun stærk i international forstand, indenfor det teknisk-videnskabelige felt.

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2005 af ColAlf (Slettet)

Efter en hurtig lille søgning på google fandt jeg frem til nedenstående:

http://www.staff.hum.ku.dk/hp/KU_Bestyrelse/Top10/KU_i_verden.htm

Noget i den stil? :)

Svar #4
10. september 2005 af Trynde (Slettet)

Hvis Oxford ligger mellem 5-10, så kan KU eller andre danske universiteter næppe ligge på omkring de 20, ville jeg mene. Ikke fordi jeg kender noget til hverken KU eller Oxford, men ud fra prestige etc., så er KU vist ikke så eftertragtet af udenlandske studerende.

Et andet spørgsmål: Er KU generelt anerkendt ude i den store verden? Hvis vi skal overføre størrelsen til DK, så svarer det jo til et gymnasium i en større provinsby. Der er vist heller ikke det helt store forskermiljø.

Svar #5
10. september 2005 af Trynde (Slettet)

#3 Jeg har lige hurtigt skimmet det, men det ser virkelig fint ud. Umiddelbart har jeg lidt svært ved at gennemskue, hvem der står bag listen.

Svar #6
10. september 2005 af Trynde (Slettet)

Forresten er det kun "The world's top arts and humanities universities" Hvis man vil have den komplette listen, er det linket nede i bunden.

Svar #7
10. september 2005 af Trynde (Slettet)

Tja, KU ligger på en 63. plads med 188.7 point ud af 1000. Århus Uni på en 127. plads, hvilket er lidt mærkeligt, da jeg altid har fået at vide, at Århus og KBH har ligget rimelig jævnt.

Den i topppen er selvfølgelig de amerikanske og så Oxbridge.

Brugbart svar (0)

Svar #8
10. september 2005 af Roman Garcia

Der bliver ofte lavet undersøgelser, som har til formål at finde ud af, hvilket universitet, der er verdens bedste. Fælles for disse undersøgelser er, at de næsten aldrig kan bruges til noget konstruktivt.
Eksempelvis er mange undersøgelser koncentreret omkring universiteternes natur- og samfundsvidenskabelige præstationer. I Danmark vægter universiteterne meget de hummanistiske uddannelser højt, men det bliver ikke taget med i regnestykket. Ydermere er der ofte en sammenhæng mellem universiteternes alder, og den score, de får i de forskellige undersøgelser. Det skyldes simpelthen, at de har haft flere år til at opnå de resultater, som giver point. Eksempelvis kan det siges, at KU har eksisteret i 525 år, mens Århus U blev oprettet i 1928.
Er det ikke logisk, at KU har haft flere nobelpristagere tilknyttet universitetet end Århus har? Derfor får de en højere score i den kinesiske undersøgelse. Det skyldes simpelthen alderen, men siger det noget om universiteternes kompetencer? Nej.

Brugbart svar (0)

Svar #9
10. september 2005 af Therackoo (Slettet)

http://ed.sjtu.cn/rank/2004/top500.xls

World rank:

59 Københavns Universitet
101 Aarhus Universitet
169 DTU
285 Syddansk Universitet
338 Royal Veterinary & Agr Universitet

Europæisk rang:

14 Københavns Universitet
38 Aarhus Universitet
67 DTU
116 Syddansk Universitet

Brugbart svar (0)

Svar #10
10. september 2005 af Therackoo (Slettet)

#8

Alligevel fører Harvard over Oxford, selvom Oxford er over 400 år ældre... ;)

Brugbart svar (0)

Svar #11
10. september 2005 af ColAlf (Slettet)

#10

Hvis man tager nobelpriserne som udgangspunkt, kan man sige, at det er ret ligegyldigt om et universitet har 400 eller kun 100 år på bagen, eftersom der kun er blevet uddelt nobelpriser siden 1901 :)

Brugbart svar (0)

Svar #12
10. september 2005 af Roman Garcia

#11
Derfor benyttede jeg også netop KU og Århus U, da det ikke er ligegyldigt i det tilfælde.
Generelt kan man jo hellere ikke slutte, at et universitet er bedre end et andet, blot fordi man har en nobelprismodtager tilknyttet.
Det er ydermere en generalisering at omtale hele universitetet som verdens bedste. Blot fordi man har nobelprismodtagere i fysik og kemi, behøver man ikke at vide noget om humanistiske fag.
Disse undersøgelser viser ikke rigtig noget, og jeg tror næppe, at de enkelte universiteter tager disse undersøgelser seriøst.

Brugbart svar (0)

Svar #13
10. september 2005 af ColAlf (Slettet)

#12

Netop også derfor svarede jeg på indlæg #10 - og ikke #8, eftersom han sammenlignede Harvard og Oxford.

Men hvis de danske universiteter generelt vægter de humanistiske fag højere, er det da alligevel imponerende at KU ligger placeret 63, hvis der i undersøgelsen, som nogen siger, i langt højere grad bliver lagt vægt på de naturvidenskabelige fag frem for de humanistiske fag, synes jeg :)

Brugbart svar (0)

Svar #14
11. september 2005 af Roman Garcia

#13
Ja, det er flot af KU. Hvis det er den undersøgelse, der er dannet på baggrund af antallet af nobelprismodtagere, kan det siges, at KU er et gammelt uni, og Danmark har haft forholdsvis mange nobelpris modtagere. Danmark har haft 13 nobelprismodtagere, og hovedparten har modtaget deres pris, før Århus uni slog dørene op. Dvs. at KU var det eneste alternativ. Derudover kan det siges, at det nok ikke har været en ulempe, at Danmark er et nordisk land. Danmark har som nævnt fået mange priser i forhold til landets størrelse, men det siger intet om det enkelte universitets kompetencer. Tror du at KU er Danmarks bedste universitet på baggrund af denne undersøgelse?
Eksempelvis er det alment kendt at Ålborg Uni har udbyder nogle muligheder (specielt inden for den tekniske forskning), som ingen andre af de danske universiteter tilbyder. Jeg vil derfor sige, at det er umuligt at sige, hvilket universitet der er bedst.

Skriv et svar til: DKs universiteter på verdensranglisten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.