Kemi

ph

26. september 2012 af albaah (Slettet)

Beregn pH i følgende opløsning: 

A) 0,120 M HNO

B) 2,5 * 10^-3 HCL


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2012 af Kulka (Slettet)

Både HNO3 og HCl er jo stærke syre med en høj pKs-værdi, så du skal bruge følgende formel: pH=-logCs.

a) pH=-log(0.120M)=2.12 

b) pH=-log(2.5*10-3M)=5.99 


Skriv et svar til: ph

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.