Kemi

pH!!!

02. oktober 2012 af emiliehan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Beregn pH i 0,0500 M HF.

pH = 0,5 x 3,17 – log(0,0500) = 2,87

pH = 2,87

Beregn derefter [H3O+], [F-] og [HF].

[H3O+] = 10-2,87 = 0,0013 M

- Hvordan regner jeg [F-] og [HF] ud???

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2012 af mathon

pks = 3,14

                                           -ks + √(ks2+4•ks•cs
                        pH = -log(  ---------------------------   ) =
2,2                ks = 10-pks
                                                          2

 

                [H3O+] = [F-] = 10-pH = 10-2,2 = 0,0064 M

                [HF] = cs - [F-] = (0,0500 M) - (0,0064 M) = 0,0436 M

 


Svar #2
02. oktober 2012 af emiliehan (Slettet)

Tak for hjælpen. Jeg fik en anden pH værdi, da tabellen i min bog skriver, at pKs for HF er 3,17.


Skriv et svar til: pH!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.