Andre fag

Studieretningsvalg, suk

03. oktober 2012 af IsabellaFF - Niveau: 9. klasse

Jeg går i 9. klasse, og om ca. 4 måneder skal jeg vælge studieretning. Næste skoleår skal jeg til USA på High School i et år, så jeg skal altså om 4 måneder vælge hvad jeg skal om over halvandet år, så det gør bare situationen endnu værre. :) 

Jeg står i den situation, at jeg på den ene side gerne vil på en linje med matematik og fysik, men på den anden side gerne vil have noget med engelsk og samfundsfag. 
   Jeg ved at jeg i 3.g skal skrive SRP med et af mine fag på A-niveau fra studieretningen, og siden den eneste nvidenskabelig studieretning jeg godt kunne tænke mig er MAT A Fy B og Ke B, kan jeg ligesom regne ud at jeg kommer til at skrive det i matematik og et eller andet fag - og det ved jeg allerede nu at jeg virkelig ikke har lyst til. (og ja, jeg ved godt at jeg tænker langt ud i fremtiden, men det kan jeg ikke undgå når folk snakker om det allerede nu)

 

Min anden mulighed er SA A EN A og Mat B, men hvis jeg vælger den skal jeg have naturgeografi, og da jeg virkelig uanset hvor meget jeg prøver ikke kan finde et lile bitte gram interesse for geografi, er jeg virkelig bange for at jeg ville komme til at klare det så dårligt at det ville trække mit gennemsnit ned - for jeg kan altså bare ikke med geografi (og især ikke naturgeografi).
Det gode her er, at jeg ved at jeg kommer til at owne i engelsk A efter et år i USA, og at jeg kan skrive SRP i Engelsk eller samfundsfag og et andet fag. :) 

For jeg er nemlig også bange for at matematik A vil tynge lidt på mit gennemsnit, da hver og en af de uddannelser jeg godt kunne tænke mig at læse altså har et ret højt gennemsnit (statskundskab, antropologi, medicin* osv.) Var der en studieretning med matematik, engelsk og fysik havde jeg taget den, men lige nu er det lidt pest eller kolera. 

 

Hvad ville I vælge? Udstå et helt år med naturgeografi eller være nødt til at skulle skrive SRP i matematik selvom I bare har keine interesse for matematik på den måde, udover at regne det? Og er naturgeografi virkelig så slemt, eller er det til at holde ud? :) Og SRP karakteren tæller vel også i ens gennemsnit?

 

(Beklager mit lange indlæg, er bare virkelig fortvivlet, haha)

*jeg ved godt at medicin har Matematik A som adgangskrav, men i tilfælde af at mit snit er pænt og at jeg stadig gerne vil læse det, kan jeg altid hive det op på A på et kursus, da jeg alligevel gerne vil et semester til Frankrig og læse fransk efter gymnasiet. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. oktober 2012 af Maksilkemi

Du burde tag den med engelsk, da du kommer til at være der henne i 1år, hvilket gør det hele meget nemmere ;)


Svar #2
03. oktober 2012 af IsabellaFF

Uanset hvad har jeg tænkt mig at vælge Engelsk A, enten som studieretningsfag eller valgfag, men det glemte jeg vist lige at nævne. :-D Nem måde at få 12-taller som vægter højt i gennemsnittet. :-D

Lige nu tænker jeg mest på SRP, for jeg får næsten depressionslignende tendenser ved tanken om at skulle skrive et studieretningsprojekt i MATEMATIK. :-D Men det er også bare det der skide naturgeografi. Jeg havde ligesom planglagt at gå ud af gymnasiet med straigt A's, men det bliver lidt et problem nu. :-D


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. oktober 2012 af Maksilkemi

Rolig nu, SRP er ikke som alle tror... har en ven som fik 02 i alle fag, men 12 i SRP. så rolig


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. oktober 2012 af DeeDeelicious (Slettet)

Du skal ikke skrive Srp i matematik, du kan blot vælge at hæve enten kemi el. fysik! Disse er da nemlig også dine studieretningsfag :-)


Svar #5
03. oktober 2012 af IsabellaFF

Jajoo: Men jeg tror IKKE at jeg kan lave en præstation til et 12-tal hvis det ikke er noget jeg kan finde bare en lille smule interesse i. :-D Men det lyder ellers ret vildt at få 02 i alle fag, han må virkelig have gjort en indsats for at præstere så lidt. :-D

 

DeeDeelicious: Det ved jeg godt, men da jeg ved at jeg hverken skal læse fysik eller kemi på uni, vil jeg ikke bruge et ekstra A-fag på at hæve et "ligegyldigt" fag. :) Jeg skal nemlig 100% sikkert have engelsk A, og så vil jeg også gerne have Fransk begynder A, og så har jeg 4 A-fag, og hvis nu jeg er rigtig overskuds agtig og vil læse noget der kræver det, vælger jeg nok også at opgradere matematik på A-niveau i 2.g. :) Men ellers tak for svaret :-D


Brugbart svar (1)

Svar #6
03. oktober 2012 af hellerup2900 (Slettet)

Hej IsabellaFF

Jeg har selv studieretningen Mat A Fy B Ke B og linjen kan klart anbefales. Det skal så siges, at du kan trække et c fag i dit tilfælde samfundsfag op til B fag. Samtidig skal du trække et B-fag op i A-fag, der kunne du jo ta' engelsk A.


Brugbart svar (1)

Svar #7
03. oktober 2012 af MaibritG

Ikke for, at være en lyseslukker, men en et år på High School i USA er bestemt ikke ensbetydende med, at 12-tallerne triller ind. Det har jeg efterhånden set alt for mange dårlige eksempler på - blandt andet fordi, at man har troet af det var "piece of cake" når man kom hjem.

Hvis det er et naturvidenskabeligt fag, du vil studere i fremtiden, vil jeg helt klart anbefale dig, at vælge linien Mat A, Fy B og Ke B, og så eventuel trække engelsk B op til A og samfundsfag C op til B.

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Svar #8
04. oktober 2012 af IsabellaFF

Hellerup2900: Det havde jeg egentligt også tænkt mig at gøre, men nu begynder jeg ligesom at grue lidt for det der matematik A og også SRP :-D

 

Maibrit Grøndal: Når man kan snakke og skrive flydende engelsk, burde det være lige så let som at få 12 i dansk, hvis man samtidig er flittig og har en god arbejdsmorale - engelskstile bliver lige så "lette" at skrive om danske stile, og det samme mundtligt. :) Ikke dermed sagt at det er LET at få 12, men meget lettere end hvis jeg ikke havde været afsted.

 

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #9
30. oktober 2012 af lenski-xD (Slettet)

 

Men vælg at læse på HTX, og læs Fys A, Mat, A, Kemi B, Teknologi A., Samfundsfag C, ENgelsk B. Der kan du løfte Engelsk til A, og Samfundsfag til B  :-)

 

Det passer bedst til dine ønsker i fremtiden :-) vil jeg mene


Brugbart svar (1)

Svar #10
30. oktober 2012 af Hexaemeron (Slettet)

Hej - jeg deler lige lidt tanker med dig!

Du skriver at du gerne vil have et højt gennemsnit, men ikke vil bruge et løft på et fag "som du ikke skal bruge til noget" hvorfor fysik eller kemi ikke er en mulighed for dig til SRP. Løsningsforslag:

En måde at højne sit gennemsnit er jo også at have nogle ekstra A-niveau fag. Hvis du løfter et af fagene Fysik eller Kemi vil du samtidig få en bonus på 1,03 (hvilket betyder at du må lægge 3% til dit gennemsnit). Er dit snit over 10,0 er det 0,3 nemt tjente point i karakterbanken.

Men hvis du ikke er sikker på, at du gerne vil studere noget naturvidenskabeligt, men har lige så stor interesse for humanistisk-samfundsvidenskabelige fag, skal du måske vælge en anden linje, der har Engelsk A, samfundsfag A og Matematik B (den linje findes på mange gymnasier). 

Den linje giver også gode muligheder for at løfte de relevante  til medicin eller andre sundhedsvidenskabelige fag gennem valgfag (matematik B-A, Fysik C-B burde begge kunne tages som valgfag i 3.g hvis man vil / tør). Desuden er det jo muligt at Kemi er valgt af skolen som et af de obligatoriske naturvidenskabelige C fag. 

Du må jo skrive igen, hvis du har yderligere spørgsmål eller ikke forstår min tankegang :-)


Svar #11
30. oktober 2012 af IsabellaFF

#9 Lenski

HTX er ikke en mulighed for mig. For det første på grund af kønsfordelingen, men også fordi at jeg hellere vil have oldtidskundskab og musik end jeg vil have teknologi ol. fag. De fag jeg gerne vil have er også på STX, og kan godt lide det mere almene - bare der ikke er naturgeografi involveret! :-D Men tak for dit svar! :)

 

#10 Hexaemeron

Udover dansk og historie vil jeg gerne have Matematik A og Samfundsfag A, så ved ikke helt hvad det ekstra fag skulle være. Så det er måske lidt for risky når jeg ikke rigtigt har noget fag jeg gerne vil have. Så skulle det være Fransk begynder A, men det er bare OGSÅ lidt risky, udover at jeg kan have det i USA og være lidt på forkant. :) Ville rigtig gerne have kinesisk A, men det er der ingen gymnasier i nærheden der tilbyder.

 

Mht. til den samfundsvidenskabelige, så har jeg tænkt på det. Problemet er bare at med de linjer hører der naturgeografi med, og det kan jeg bare SLET ikke. Jeg ved at jeg ikke kan præstere noget som helst fordi jeg bare absolut INGEN INGEN INGEN interesse har i faget. Selvom jeg er en stræber og normalt sigter efter stjernerne, er jeg sikker på at jeg maks får 4 næste gang vi får karakterer (og det er endda bare geografi generelt, hader naturgeografi endnu mere)

 

Men jeg forstår godt din tankegang :-D Ville bare ønske at man ikke skulle skrive den lorteopgave i ens studieretningsfag og selv måtte vælge. Jeg ved bare ikke hvad man skulle skrive om i matematik? :) Fx hvis man skriver sammen med kemi, engelsk eller samfundsfag.

 

Også tak for dit svar. :-D

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #12
30. oktober 2012 af Hexaemeron (Slettet)

Måske skal du se faget naturgeografi som et mere samfundsvidenskabeligt fag. På gymnasialt niveau handler det ikke om at kunne hovedstader og lignende almen geografisk paratviden. 

I Naturgeografi anvender man ofte de samfundsvidenskabelige aspekter som en form for perspektivering. Man sætter sin viden ind i en samfundsmæssig sammenhæng. Det er neto derfor, at mange linjer med samfundsfag A også indeholder naturgeografi - de to fag hænger sådan set rigtig godt sammen

Det kan f.eks. være emner som Energi og Naturressourcer (hvor samfundsudviklingen jo spiller en stor rolle for hvor stort et energiforbrug et land har) eller den demografiske udvikling (altså hvordan befolkningstallet og -sammensætningen udvikler sig). 

Næsten alle emner i naturgeografi kan ses delvist samfundsvidenskabeligt - vores klode og vores natur er jo i sidste ende de forudsætninger vores samfund bygger på (vi henter ressourcer, energi og lignende fra naturen)

Så det handler nok om at se Naturgeografi som et fag, der egentlig indeholder en hel del samfundsvidenskab, Det var i hvert fald sådan jeg, som student med samfundsfag A, kom igennem 2 års naturgeografi B med to 12-taller. 


Brugbart svar (1)

Svar #13
30. oktober 2012 af Hexaemeron (Slettet)

Hvis du vælger en linje med Samfundsfag og Matematik A, samt Fransk Begyndersprog som 2. fortsættersprog har du allerede sikret dig selv en karakterbonus ved 5 A fag.

Du skal ikke være bange for Fransk Begyndersprog A. Mit indtryk er, at folk der vælger Tysk Fortsættersprog generelt har det langt hårdere. Hvis du er god til sprog og vil gøre en indsats for at lære sproget er begyndersprogene de klart letteste A fag. Kravene er meget små - eksempelvis skal man kun lave en kort oversættelse og skrive 250 ord på 4 timer til skriftlig eksamen. Jeg havde personligt spansk begyndersprog A og det var mit klart nemmeste A fag

Samtidig kan du yderligere hæve med endnu en bonus ved også at væge engelsk A som valgfag i 3.g, som du også snakker om et sted ovenfor. 

Så burde du være godt på vej mod det gode gennemsnit.


Svar #14
31. oktober 2012 af IsabellaFF

#12

Jeg tror at jeg, selvom den indeholder samfundsvidenskab, ville kunne lide det - for det er vel stadig sådan noget med bjergarter, mineraler osv. - og det synes jeg virkelig er det mest røvsyge i verden. :-D Det er totalt stik modsat af hvad jeg interesserer mig for, og begynder næsten at græde ved tanken om et helt ÅR med sådan noget. :-D 

 

#13 Havde lige glemt engelsk A, for det regner jeg med at jeg skal have, så samfundsfag bliver nok på B-niveau. Kunne simpelthen ikke finde ud af hvad det var for et fag jeg manglede, men det var så engelsk. :-D

 

Jeg har ret let ved sprog, især grammatik, så det tror jeg ikke bliver et problem med fransk, men det er bare udtalen jeg gruer ret meget for. :-D Men eksamenen lyder ret nem i forhold til hvad jeg havde regnet med - hvad så med den mundtlige del? :) Det er vel straks værre :-D

Jeg tror at jeg indtil videre satser på matematik A, fysik B og kemi B, og så med fransk begynder A, for må indrømme at jeg er blevet lidt træt af tysk.

Synes det er blevet meget lidt udfordrende og meget uninteressant på det seneste - så jeg trænger nok til noget nyt + at jeg nok ikke kan få tysk i USA, så ville glemme vildt meget af det vi har lært. 

 

Tak for dit svar, synes jeg fik lidt mere styr på mine tanker nu, også omkring fransk. :-D Jeg tror jeg ender med at ville ind på en naturvidenskabelig uddannelse, så for at undgå for meget bøvl er det nok bedst med matematik-linjen. Især fordi at den også giver adgang til alle andre uddannelser, så undgår jeg alt det bøvl. :-D


Skriv et svar til: Studieretningsvalg, suk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.