Studievalg og videregående studie

Hjælp tak

22. oktober 2012 af ibta (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående
Hej allesammen.. Jeg skriver her, for har brug for vejledning. Jeg blev student i sommers fra en naturvidenskabelig retning. Så ville jeg videre, nu går jeg så på københavns universitet og læser farmaci. Farmaceut. Jeg har bare et lille problem. Jeg synes at studiet er rigtig rigtig svært.. Ren kemi. Kemien har så ikk været det bedste for mig desværre. Så jeg frygter eksamen rigtig meget. Føler ikk jeg får så meget ud af forelæsningerne og klassetimerne. Når jeg så læser er det heller ikke helt det hele jeg forstår da bøgerne er på engelsk osv. Derfor vil jeg gerne spørge jer, hva synes i jeg skulle gøre? Droppe ud? Har meget svært ved det. Men har interrese for det. Synes i jeg skulle læse noget andet som er lidt nemmere eller hva??. Og tror heller ikke jeg vil læse 5 år.. Ved i om man bare kan læse 3 år. Og kun ha bachelorgraden?. Kan man arbejde med kun bachelorgraden som farmanokom? Eller hvordan og hvorledes. . ?

Brugbart svar (2)

Svar #1
23. oktober 2012 af hellerup2900 (Slettet)

Har du eventuel prøvet, at lave en læsegruppe med nogle andre studerende, som også læser farmaci, og derved på den måde øge din forståelse for faget ??? 

Hvis du har meget svært ved, at færdiggøre studiet burde du nok overveje, at læse til en anden uddannelse. Men det skal nu siges, at næsten alle naturvidenskabelige uddannelser er hårde i henholdsvis Matematik , Fysik eller i dit tilfælde Kemi ... Så måske er det bare det niveau der ligges, prøv at snakke med de andre studerende på holdet omkring, hvor nemt eller svært de synes studiet er. Prøv eventuel også at få hjælp fra lektorene/ underviserne. 

Hvilken karakterer regner du med, at du ligger på? Er det 7 ? 4 ? 02 ? 00 ? (altså, hvis du selv skulle bedømme)

Hvis du selv mener du ligger mellem 7 - 4 så er det dog helt fint, da du ikke behøver, at komme ud med 10 eller 12 .. Farmaci er der brug for på markedet på nuværende tidspunkt, og derfor spiller karakterer ikke så meget ind, men mere faktummet, at du er færdiguddannet! :)

Som du selv siger kan du også vælge, at læse udelukkende bachlor graden, altså de 3 år. Når du har afsluttet bachlorgraden i farmaci kan du arbejde som farmakonom eller indenfor kemisk arbejde i sygehuse og i det offentlige. Samtidig kan du læse videre, altså til en kandidatgrad i andre uddannelser. Hvilket vil sige, at du også kan slutte af med, at læse Biomekanik, kemi ingeniør, biolog, bioanalytiker og m.m.

Men i sidste ende ved du bedst om, hvad der er bedst i dit tilfæde. Men kan roligt sige til dig, at der er gode muligheder for dig både hvis du vælger, at læse videre og, hvis du læser en anden uddannelse.

Held og lykke!

Mvh

Hellerup2900, farmaci studerende på Københavns Universitet 4 år


Svar #2
25. oktober 2012 af ibta (Slettet)

Tusind tak for svaret. godt at høre, at man godt kan nøjes med tre år. altså karakter mæssig synes jeg jeg ligger deromkring 00-02. ved ikke.. synes det er ret svært. 

nu hvor du er studerende. synes du, at det blev sværere andet år eller hvordan og hvorledes? 

synes du at jeg skulle droppe det, hvor jeg allerede fra starten af har svært ved det? 

jeg er rigtig rigtig forvirret... 

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. oktober 2012 af hellerup2900 (Slettet)

Altså, hvis du ligger mellem 00 - 02, så skal der jo strammes lidt an, ellers er farmaci nok ikke lige noget for dig. Hvis du kan få dig selv op på et 4 (rent karakterer mæssigt) så ville jeg være mere rolig :) ... 

Andet år på Farmaci bygger videre på, hvad du lærer på det første år. Så du skal være sikker på, at du forstår det i lære iøjeblikket ellers bliver det svært i andet år. Samtidig er der altid  nogle fag der er sværere end andre. I min mening er 2. år en smule sværere.

I forhold til om du skulle droppe ud, ville jeg sige, at du måske lige skulle prøve det noget mere an. Måske endda få noget hjælp til det du ikke forstår. Hvis du hen mod slutningen af dette år stadigvæk er langt bagud kan droppelse af studiet blive en realitet. Så prøv det an og se om det går ellers kan du altid søge ind på andre uddannelser ;-)

 

Mvh

Hellerup2900


Svar #4
25. oktober 2012 af ibta (Slettet)

Ok. Tænker på det du siger, og prøvet at tage til eksaminer også hvis jeg dumper dem synes du så jeg skulle droppe ud?

Brugbart svar (1)

Svar #5
25. oktober 2012 af hellerup2900 (Slettet)

Altså hvis du dumper et par eksaminer, så JA ...

Måske skulle du prøve, at læse til eksempelvis: Kemiingeniør? Biolog? Bioanalytiker? Biomekanik? eller måske bare "kemi" på universitets niveau :)

Du skal bare vide, at selvom du måske ender med, at droppe farmaci studiet. Så er der en masse andre uddannelser til dig derude! 

Held og Lykke!

Mvh

Hellerup2900


Brugbart svar (1)

Svar #6
26. oktober 2012 af eksamenshajen (Slettet)

Måske skulle du helt undgå videregående fag med kemi som bestanddel, hvis du ikke bryder dig om faget?

En farmaceut uden interesse i kemi, bliver nok heller ikke verdens bedste farmaceut.

Hvis du allerede nu ved, at kemi absolut ikke er dig, er det da synd at bruge løs af dine SU-klip, som du helt sikkert får brug for, hvis du skifter studie. Der findes hundredevis af studier, du kan søge ind på, så find dog noget, du synes er spændende! Dermed vil du også blive god til faget.

Jeg synes ikke, at der er nogen speciel grund til at vente til eksamenerne er slut, for at vide, om det er noget for dig, eller ej.

Jeg kender alt til kemi og biokemi på højere niveuer via medicinstudiet, og jeg må sige, at jeg virkelig godt forstår dig.. Det er rædselsfuldt at have det sådan, og det føles skønt at finde sin rette hylde, efter at have gået og været i tvivl..


Brugbart svar (2)

Svar #7
26. oktober 2012 af hellerup2900 (Slettet)

Nogenlunde enig med, hvad eksamenshajen siger, men der et citat som er direkte forkert. Dette:

"Jeg kender alt til kemi og biokemi på højere niveauer via medicinstudiet" ... Medicin er ABSOLUT ikke ligeså høj kemisk niveau som mange af de andre universitetsuddannelse som eksempelvis farmaci. Hvis du måske tjekkede KU's hjemmeside ville du se, at Kemi, biokemi og farmaci studierne er de mest kemiske specialfag på Uni. Læger arbejder normalt indenfor et almen kemisk spektrum med fokus på stoffet allerede udfundet niveau takket være farmaceuterne som har skabt heldbredsformen (medicinen mod sygdommen).Så NEJ, du kender IKKE til kemi på højere niveau!


Brugbart svar (1)

Svar #8
26. oktober 2012 af eksamenshajen (Slettet)

#7

Det tror jeg, du skal chekke KUs medicinstudies undervisningsbeskrivelser om, før du udtaler dig om.

Bemærk, at jeg ikke sammenligner niveauerne mellem uddannelserne, men skriver, at medicinstudiets undervisning er på højere niveau. Dette betyder for den kloge læser "universitetsniveau".

På medicinstudiet skal man lære alt om stofskiftet, kroppens og sygdommenes biokemi. - Både undervisningen, forsøg og rapporter skal være på det det højest tilgængelige videnskabelige niveau.

Jeg aner intet om jeres undervisning på farmaceut, så det afholder jeg mig fra at kommentere på...

 


Brugbart svar (2)

Svar #9
26. oktober 2012 af hellerup2900 (Slettet)

Hvis du var farmaci studerende ville du vide, at studiet er en 5 årig akademisk uddannelse indenfor medicinsk brug i videnskabelig metode!  indenfor forskellige kemiske spektrum som: Farmakologi, kvantitativ analytisk kemi, organisk kemi, biokemi, medicinalkemi, analystisk kemi, biomolikylær medicin, uorganisk kemi, instrumental analytisk kemi, lægemiddelfremstilling, Organrelateret farmakologi, lægemiddelkemi, Toksikologi ...

Farmaci studiet er officelt den højeste kemi relateret specielle på Universitet, det kan desuden også ses på den engelske/latinske grad/navngivning på stilling. Og ja bare tjek KU undervisningsmatriale også ville du nok også finde ud af, at farmaci er den uddannelse med højest kemiske spektrum! 

"En læge er en person som bruger sin viden indenfor medicin til, at formidle det i menneskelig perspektiv. Læger har en god position kemi i studiet, og kan derved forske i medicinsk brug. Dog er en læge et faglig tværtydigt af betydning, da læge i almen vis ikke har kemi i almen naturvidenskabelig formål, men derimod i en biokemisk process."

Derimod er en farmaceut:

"En farmaceut er en person som bruger sin viden indenfor brugen/fremstillingen af medicin til, at udvikle videnskabelige metoder i henholdvis, kemi i en videnskabelig grundform. Farmaceut var i det gamle Grækenland "tidligere latin" kendt som giftblander/medicinblander en direkte hentydning til en person med højest anerkendelse indenfor det kemiske process i form af fremstilling og sikkerhedsteori. Farmaceuter i dag står normalt for fremstilling og forskning i medicinske stoffer, og er i den naturvidenskabelige process, det led der sikre medicinsk helbred og fremstillingen af kemiske teori og grundsteppene på medicinsk forskning som så senere bliver forsket videre."

Jeg synes, at du skulle vide noget mere omkring de andre studieretninger, før du leger altvidende. Farmaci har et højere faglig kemisk niveau, hvor spektrummet i undervisningen i høj grad er bygget i 10 semesters kemisk undervisning i forskellige miljøer. 

 


Brugbart svar (1)

Svar #10
27. oktober 2012 af eksamenshajen (Slettet)

Bemærk, som sagt, at jeg ikke forholder mig til dit pensum eller andres studieindhold, men formidler indholdet videre om biokemi på medicinstudiet. Biokemi fylder flere semestre på medicinstudiet, (sammen med biofysiologi, anatomi mv) ned i uendelige detaljer. Biokemi fylder bachelordelen, hvorefter vi begynder på mere kliniske fag.

Det du (måske) citerer (du mangler faktisk kilden) beskriver at vi på medicinstudiet har biokemi, og at vi ikke har kemi indenfor andet end kroppens kemi, og det er også rigtigt.

Jeg synes egentlig ikke, at jeg "leger alvidende", men måske du selv gør det, ved at berette om indholdet på medicinstudiet, som du faktisk intet ved om?

Det virker som om, du ikke helt forstår, hvad man skriver, så jeg tror, jeg lukker den her.


Brugbart svar (2)

Svar #11
27. oktober 2012 af hellerup2900 (Slettet)

Forstår ikke lige helt, hvor du vil hen med den seneste kommentar? Det jeg bare illustrerer for dig, er at farmaci studiet er kemi bundet i forskellige spektrums, og derved har kemi som hovedområde. Dvs en studieretning med kemi som bindende led i alle fagområder. 

Og nej prøver ikke, at lege altvidende. Min seneste kommentar omkring fagområdet i lægevidenskab er inspiraret af min bror som selv lige er blevet færdiguddannet fra medicin studiet med kandidatgrad. Så nej, jeg ved dog en del om den studieretning. Og kan godt sige dig, det er ikke Kemi på højeste niveau på nogle måder!

"Det virker som om, du ikke helt forstår, hvad man skriver, så jeg tror, jeg lukker den her"

- Det giver jo ingen mening? Måske du skulle artikulere noget tyderlige.

 


Svar #12
27. oktober 2012 af ibta (Slettet)

Ok. Tak for svaret. Men mit problem er, feks. Når vi laver forsøg på laboratoriet, så er det ikke meget jeg fatter. Kan heller ikke lave opgaverne!!. Og når jeg læser fatter jeg dt heller ikke.. Spørger altid medstuderende men synes det et lidt flovt at spørge hele tiden.. Håber i kan forstå mig.. Ved ikke hva jeg ska gøre.. Vil hellere et studie med ikke labratorie øvelser og hvor der ikke er så meget kemi... Kan i hjælpe mig med at finde sådan nogle uddannelser?? Er rigtig rigtig ked af det pga jeg har fortrudt det..:(( synes det er spild af tid.. Psykisk er jeg gået meget ned:((


Brugbart svar (1)

Svar #13
28. oktober 2012 af hellerup2900 (Slettet)

Der er massere uddannelser uden kemi, eller med små mængder kemi. De studier jeg kan anbefale afhænger lidt af dit afgangsbevis, hvad er dit gennemsnit? :)

 


Svar #14
28. oktober 2012 af ibta (Slettet)

mit snit er på 7,5


Svar #15
28. oktober 2012 af ibta (Slettet)

det må rigtig meget have med menneske kroppen at gøre, det intresserer jeg mig meget for. det er derfor jeg valgte farmaci, men jeg har så hurtigt fundet ud af, at det kun er kemi!


Brugbart svar (1)

Svar #16
28. oktober 2012 af hellerup2900 (Slettet)

Fysiologi ? sundhedsvidenskab? Biokemi? Biologi? 

De kan alle læses på KU :)


Svar #17
28. oktober 2012 af ibta (Slettet)

hm ved du om der er vinterstart? 

overvejer også it og sundhed?


Brugbart svar (1)

Svar #18
28. oktober 2012 af hellerup2900 (Slettet)

Jeg vil mene der er vinterstart på nogle af de nævnte uddannelser, er bare ikke helt sikre på hvilke.

it og sundhed er også en god uddannelse. Det er et fag med en god faglig forskellighed i timerne. :)


Svar #19
28. oktober 2012 af ibta (Slettet)

ok tak for svaret.. men farmaci studiet ikk, kommer der biologi? eller er det fem år med kemi? 


Brugbart svar (1)

Svar #20
28. oktober 2012 af hellerup2900 (Slettet)

Der kommer noget biologi i 7. semester i farmaci studiet, og mikrobiologi i 3-4. semester. Men farmaci studiet har altså også nogle andre fag en ren kemi, det er jo kemi i forskellige spektrum som organisk og uorganisk.(noget lettere og mere interresant end andet). Der vil også være nogle fag uden så meget kemi men mere samfundsudsat som: Statistik, videnskabsteori, samfundsfarmaci, Almen farmakologi, lægemiddelformulering, lægemiddelfremstilling, lægemiddeløkonomi, etik, bioinformatik og farmakortopi ...

 

Disse fag dækker også en stor del af farmaci studiets formål. Som du kan se, er det meget almene og forskellige fag. Noget økonomi, noget samfundsfaglig, noget etisk, noget formuleringsmæssig, noget statistik, noget videnskab i helhed og m.m.

 

:)


Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.