Studievalg og videregående studie

Ingeniørhøjskolen Århus

30. oktober 2012 af Kulka1 (Slettet)

Hej.

Jeg har tænkt mig at søge ind på ingeniørhøjskolen i Århus. Men jeg kunne godt tænke mig at hvordan undervisningsformen er? Hvor lange dage man har? Hvor meget afleveringer fylder samt hvornår der er eksamen? 

Jeg har nogen helbredsmæssige problemer, som gør, at jeg allerede ved, at jeg aldrig kan være 100% tilstede i undervisningen og måske pga. min depression også kan være nødsaget til at udskyde eksaminer. Er det stadigvæk muligt at få en uddannelse på IHA? :) 

Alle erfaringer og kommentarer modtages med åbne arme. 


Brugbart svar (2)

Svar #1
31. oktober 2012 af Jerslev

#0: Kontakt deres studievejleder og hør ad. :)

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (2)

Svar #2
31. oktober 2012 af vejgeh (Slettet)

Jeg har haft 5-6 fag på IHA som del af min uddannelse på AU, men ingen af de fag har omfattet afleveringer...

Undervisningsformen veksler typisk mellem en times forelæsning og en times opgaveregning, og jeg har kun oplevet at man har ét fag i 4 timer af gangen. På den måde havde jeg enten dage 8-16, 8-12 eller 12-16.
Ved ikke om det er sådan for "rigtige" IHA-studerende.

Afhængigt af hvor slem til sygdom er, burde det stadig være muligt at kunne fuldføre et studium. Du er berettiget til hjælp (fx psykolog), hvis du grundet sygdom er i fare for at falde fra :)


Svar #3
31. oktober 2012 af Kulka1 (Slettet)

Hej med jer.

Tusind mange gange tak for jeres svar! :) Især #2. Det er virkelig brugbart. Jeg prøver også lige at kontakte studievejledningen, men jeg er nu sikker på, at jeg ikke vil slås ud og gerne vil have en uddannelse, så jeg søger højest sandsynligt. :) 

Må man spørge, hvad du læser, Vejgeh? Og hvad syntes du om IHA, da du var der? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. november 2012 af vejgeh (Slettet)

Jeg læser bioteknologi på Aarhus Universitet - sammen med kemi & teknologi har vi et par fag, som udbydes af Ingeniørhøjskolen. Det er udemærket, men undervisningsformen er ret gymnasieagtig, hvilket egentlig ikke tiltalte mig ret meget personligt. Dog ved jeg, at nogen af mine medstuderende var ganske tilfreds med det.


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. november 2012 af Jerslev

#4: Så må jeg desværre skuffe dig med, at sådan er undervisningen på de naturvidenskabelige uddannelser. Det er først på kandidatdelen, at du kommer til at arbejde mere selvstændigt.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (1)

Svar #6
01. november 2012 af vejgeh (Slettet)

#5,

Det er jeg klar over. Men når man pludselig prøver undervisning på både IHA, og undervisning på universitetet, så bliver IHAs gymnasieagtige undervisningsform særdeles tydelig.

Der er efterladt meget lidt plads til at tænke "hvorfor?" på IHA. Undervisningen på IHA er 100 % anvendelsesorienteret, og hos nogen kan det være tiltalende, men jeg er mere teoretisk orienteret, og derfor bryder jeg mig bedst om undervisningen på universitetet.


Skriv et svar til: Ingeniørhøjskolen Århus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.