Det internationale område (DIO)

Valuta spørgsmål

07. november 2012 af Jeame (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej.. Jeg er ved at lave definitioner til mig selv så jeg kan hitte hoved og hale i valuta efterspørgsel og valutaudbud. jeg har derfor lavet følgende:

Valutaefterspørgslen:
Efterspørgsel efter dollars stammer fra dansk vareimport. Når du står som dansk importør af vare fra udlandet vil du skulle bruge udenlands valuta til at kunne betale for disse vare. Jo lavere dollarkursen er altså jo færre danske kr. du skal give for disse dollars, jo flere dollars vil du efterspørge og jo flere vare vil du importere fra udlandet.
Andre importører af valuta kunne f.eks. være folk som har taget lån i udenlandsk valuta som de skal betale rente og afdrag på eller Investorer som ønsker at købe udenlandske værdipapirer eller Folk som gerne vil sætte penge på en konto i udenlandske banker.

Valutaudbud:
Udbuddet af valuta stammer fra dansk eksport til udlandet. Når du står i DK og eksportere til udlandet kan der afregnes på to måder.  Enten så afregnes der i danske kr. Så den udenlandske importør(f.eks. USA) skal skaffe danske kr. over valutamarkedet og udbyder dollars direkte. For at betale for varerne de har importeret. Eller også afregnes der i dollars så den danske eksportør må omveksle eksportprovenuet til danske kr. Jo højere dollarkursen er når den danske eksportør omveksler dollars jo større indtægt vil de danske virksomheder jo få og jo flere vare vil DK derfor udbyde.. Dette sker også over valutamarkedet. Andre eksportører kunne være Folk som har optaget kronelån og skal betale rente og afdrag. Investorer der gerne vil købe danske værdipapirer. Nationalbanken når den ønsker at købe danske kr. Og sælge udenlands valuta.

Jeg ved godt at de måske er formuleret lidt for dummies men jeg håbede på at der var en valutahaj som vil fortælle mig om det jeg skriver er rigtig.. :-)


Skriv et svar til: Valuta spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.