Spansk

Konjunktiv eller ej?

27. november 2012 af Skumsøvne (Slettet) - Niveau: A-niveau

I sætningen: "Willy, som også kaldes El Casper, er fra México." står kaldes så i konjunktiv, eller hvordan skal jeg oversætte det?

Jeg har prøvet med: "Willy, quien además denominarse El Casper, es de México," men er det helt forkert, eller hvordan skulle man ellers gøre? Vi har ikke lært konjunktiv endnu, men skal snart til det. Alligevel ville det være underligt hvis min lærer havde sat det ind i opgaven. Jeg ved ikke så meget om konjunktiv endnu, vi har kun lige fået introduceret imperativ, men jeg mindes at have fået at vide, at det nogle gange dannes med denne -s endelse. Er det helt forkert?  


Svar #1
27. november 2012 af Skumsøvne (Slettet)

Og den her sætning "da han forsøger at voldtage hende", har jeg oversat til "cuando intenta la violar" men findes der bedre ord for da og forsøge, og er det bedre at sætte det direkte objekt bag på infinitivet så det bliver violarla istedet? 


Svar #2
27. november 2012 af Skumsøvne (Slettet)

Ok, det her med "at blive fundet/dræbt/et eller andet" er virkelig svært at oversætte. Quedar findes godt nok, men så vidt jeg forstår betyder det mere noget i retningen af forandring, så nu sætter jeg hele den danske tekst ind plus min oversættelse med spørgsmål i parenteser.. Derudover har jeg ret svært ved 'a' efter personer som hensyns- eller genstandsled - mangler det her? 

Filmen ”Sin Nombre” handler om to unge latinamerikanere.
Sayra er fra Honduras og har levet hele sit liv hos sin bedstemor i Tegucigalpa. Hendes far forlod familien og har boet mange år i New Jersey som papirløs immigrant, men er nu blevet fanget af La Migra og deporteret. Faderen tager sin lillebror og Sayra med på en farefuld rejse til USA.
Willy, som også kaldes El Casper, er fra México. Han er medlem af banden ”Mara Salvatrucha”.  Bandens leder ”Lil` Mago” dræber hans kæreste, da han forsøger at voldtage hende.
Banden lever blandt andet af at udplyndre migranter, som rejser nordpå med et godstog. Sayra og Willy møder hinanden, da han redder hende fra Lil´Magos voldtægtsforsøg.
Sayra og Willy flygter mod USA, sammen med Sayras far, som dør undervejs, og med Sayras onkel, som bliver deporteret, men som straks begynder forfra på rejsen.
Willy bliver dræbt ved grænsefloden af sin unge lærling, Smiley, så kun Sayra når til USA til sin stedmor og halvsøstre.

La película trata de dos latinoamericanos jóvenes.
Sayra es de Honduras y ha vivido toda su vida con su abuela en Tegucigalpa. Su padre dejó la familia y ha vivido muchos años en Nueva Jersey que inmigrante indocumentado, pero ahora ha sido capturado por la Migra y deportado. El padre trae su hermano menor y Sayra a un viaje peligroso a los Estados Unidos.
Willy, quien además (eller también?) denominarse El Casper, es de México. Es miembro de la banda “Mara Salvatrucha”. El jefe (er jefe korrekt ordvalg i denne sammenhæng?) de la banda “Lil’Mago” mata su novia, cuando intenta la violar.
La Banda vive de expoliar inmigrantes entre otras cosas (er “entre otras cosas” et adverbialled der skal sættes først eller sidst i sætningen, og hvad er bedst i dette tilfælde/hvorfor?), que viajan hacia el norte con un tren de mercancías. Sayra y Willy se encuentran, mientras la salva de la tentativa de violación de Lil’Mago.       
Sayra y Willy escapan a Los Estados Unidos, con el padre de Sayra, quien muere durante el viaje, y con el tío de Sayra, quien ha deportado, pero que en seguida empieza de nuevo del viaje.
Willy ha mató al río fronterizo por su aprendiz joven, Smiley, pues Sayra sólo logra Los Estados Unidos por su madrastra y hermanastras.   


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. november 2012 af munequita (Slettet)

et par hurtige rettelser. jeg tager forbehold for fejl og overseelser :P

 

La película trata de dos latinoamericanos jóvenes.
Sayra es de Honduras y ha vivido toda su vida con su abuela en Tegucigalpa. Su padre dejó la familia y ha vivido muchos años en Nueva Jersey que ( slå op i ordogen og sørg for den rette kontekst; (ligesom) (i egenskab af)) inmigrante indocumentado, pero ahora ha sido capturado por la Migra y deportado. El padre trae lleva su hermano menor y Sayra a un viaje peligroso a los Estados Unidos.
Willy, quien además (eller también?) denominarse ( bøj verbet! skil se fra resten bøj begge og smid det bøjet se frem isætningen)  El Casper, es de México. Es miembro de la banda “Mara Salvatrucha”. El jefe líder (er jefe korrekt ordvalg i denne sammenhæng?) de la banda “Lil’Mago” mata a su novia, cuando intenta la violar(ordstiilling, foranstillet; la foran 1. verbum, efterstillet: la koblet på 2. verbum).
La Banda vive, *, de expoliar a los inmigrantes, entre otras cosas* , que viajan hacia el norte con un tren de mercancías. Sayra y Willy se encuentran, mientras cuando( lyder bedre med når/da, end imens)  la salva de la tentativa de violación de Lil’Mago.      
Sayra y Willy se escapan a Los Estados Unidos, con el padre de Sayra, quien muere durante el viaje, y con el tío de Sayra, quien ha sido deportado, pero que en seguida empieza de nuevo del viaje.
Willy ( tilbage i sætningen) ha mató (to forksellige tider, du skal ikke bruge nogle at dem. det står i nutid på dansk) al río fronterizo por su aprendiz joven, Smiley, pues Sayra sólo( omvendt ordstilling. hun opnår ikke kun at nå til usa,, nej, KUN hun når derhen) logra llegar a Los Estados Unidos por a su madrastra y hermanastras.


Svar #4
27. november 2012 af Skumsøvne (Slettet)

Mange tak for hjælpen! Der var mange ting jeg ikke lige lagde mærke til før! Men jeg har stadig lidt svært ved at oversætte "Willy bliver dræbt", er det så "Willy ha sido matado" eller?


Brugbart svar (2)

Svar #5
28. november 2012 af jbmm (Slettet)

Willy bliver dræbt = Willy dræbes = Willy es matado (nutid/præsens passiv)
Willy ha sido matado = Willy er blevet dræbt (førnutid/perfektum passiv)
Willy está matado = Willy er dræbt (tilstanden, han ligger og er dræbt) (participiet anvendes her som adjektiv/omsagnled som grundled)


Skriv et svar til: Konjunktiv eller ej?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.