Naturvidenskabeligt grundforløb (NVG)

EKSAME I MORGEN!

09. december 2012 af Manu0407 (Slettet)

HEJ alle sammen. Jeg skal til eksamen imorgen  og jeg skal svare på dette spørgsmål:

Diskutér hvilke konsekvenser yderligere temperaturstigninger i fremtiden kan få i forhold til ændringer i nedbørsmønstre.

Jeg har så svaret: 

Vi ved med nogenlunde sikkerhed at den globale opvarmning er steget med ca. 0,7 grader i løbet af de sidste 100 år og vi ved at man er nødt til at undgå at temperaturen på jorden bliver varmere. Hvis vi ikke bremser afbrænding af kul,  olie og gas risikere vi at temperaturen vil stige yderligere til 4,5 grader i år 2100. – hvis ikke mere.  Det resultere i markante ændringer i nedbørsfordelingen. Nogle steder får mere nedbør end i dag og andre får mindre. Tilsammen betyder det at vi får et meget ustabilt klima, muligvis med mere ekstreme vejrforhold så som storme, voldsomt regnvejr som vi faktisk havde i sidste sommers i Juli i Danmark som resulterede at store dele af landet blev oversvømmet. Oven i det vil det også forsage tørke, kulde eller varmerekorder.
Fremtidige udfordringer bliver at tilpasse et ændret klima med blandt andet mere ekstreme nedbørshændelser.

Klimaet i Danmark har forandret sig fra lige nedbørsfordeling til det uregelmæssig. Foruden vil der være flere kraftige skybrud i flere og længere perioder uden nedbør om sommeren og øget vinternedbør.

De kraftige skybrud, storme, orkaner og lange tørke perioder vil føre til hyppigere oversvømmelser, enorme ødelæggelser i byer og landområder med både samfundsmæssige og økonomiske skader til følge og mangel på mad og vand.

 

Er der noget jeg kan uddybe yderligere og ved i om det er korrekt? - Ellers må i meget gerne give et bud på jeres svar :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Temperaturen vil stige til 4,5 grader?

Dette

"Foruden vil der være flere kraftige skybrud i flere og længere perioder uden nedbør om sommeren og øget vinternedbør."

lyder vrøvlet. (Kraftige skybrud i perioder uden nedbør??).


Skriv et svar til: EKSAME I MORGEN!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.