Studievalg og videregående studie

Jurastudie på KU STX?????

18. december 2012 af naom0093 (Slettet)

Hej. :-)

Jeg overvejer om jeg vil læse jura i fremtiden, dog går jeg kun i 9. klasse men jeg skal jo til at søge ind på min ungdomsuddannelse.

Mit spørgesmål er om jeg kan nøjes med at gå på STX for at komme ind på et jurastrudie efterfølgende?. Jeg har prøvet at finde svar både på KUs hjemmeside og på en masse uddannelsevejledende sider, men sidder stadig tilbage som et kæmpe spørgesmålstegn.


Brugbart svar (2)

Svar #1
18. december 2012 af npcnb (Slettet)

Ja, så længe dit gennemsnit er højt nok behøver du ikke andet :)

Du skal bare sørge for at have Dansk A, engelsk B og historie B (hvilket jeg tror de fleste linjer har - har ikke selv gået på STX)


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. december 2012 af Hexaemeron (Slettet)

Alle linjer på STX er adgangsgivende til jura, da de adgangsgivende fag alle er obligatoriske på denne uddannelse. SÅ STX ville da være et helt optimalt valg.

Det betyder jo også, at du kan vælge linje efter interesse og hvad du er god til - så du kan få et snit der er godt nok til at komme ind på jura.


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. december 2012 af OrmstrupLine (Slettet)

http://www.ug.dk/uddannelser/universitetsuddannelser/bacheloruddannelser/samfundsvidenskabeligebacheloruddannelser/forvaltningmv/jura.aspx#fold3Bare rolig - tag en dyb indånding og slap af ;)  Du kan sagtens studere jura med en stx bare se her på linket:


Svar #4
19. december 2012 af naom0093 (Slettet)

 To af adgangskravene på KU er idehistorie B og samtidshistorie B, og i følge google findes de fag kun på hhx?  :)
kan det passe? 

- jeg skal nok finde ud af det, før eller siden. Det er bare meget ret at vide ;)


Brugbart svar (2)

Svar #5
19. december 2012 af Hexaemeron (Slettet)

#4

Du har læst forkert. Du skal have ÉT af de tre fag Historie B; Idéhistorie B eller Samtidshistorie B

PÅ STX har man Historie A mens man på HF har Historie B.
på HHX har man Samtidshistorie B.
På HTX er det muligt at få Idéhistorie B, men det er ikke, som på de to andre uddannelser, et obligatorisk fag.


Svar #6
19. december 2012 af naom0093 (Slettet)

Nå okay, tusinde tak for hjælpen ! :-)


Brugbart svar (1)

Svar #7
26. december 2012 af Hebi

Hej Sofia

Jura (syntes jeg) er et utroligt spændende fag, så tillykke med dit valg af det, hvis det er det du ønsker. Dog vil jeg vove at påstå at du alligevel under din studietid på din ungdomsuddannelse skal snuse lidt til forskellige fagområder før du tager din endelige beslutning, du har trods alt god tid endnu (-:

Hvad angår dit valg af STX, så vil du uden besvær opfylde kravene til jurauddannelsen som mange andre også har påpeget. Dog skal du selfølgelig have et karaktergennemsnit der er højt nok for at komme ind (dette ændrer sig hvert år). Hvis du vælger ungdomsuddannelse ud fra ønsket om evt. at have en fordel i forhold til jura på universitetet, så er det eneste juridiske fag du kan få på ungdomsuddannelserne, faget erhvervsret på HHX (handelsgymnasiet), der har at gøre med en del af den grundlæggende formueretlige jura.

Jeg tog selv HHX, og jeg må indrømme at det gav mig en fordel i de formueretlige fag i forhold til STX'erne, men det er begrænset hvor stor en fordel der er tale om, eller hvor længe den varer. Som STX'er har du eksempelvis samfundsfag på højere niveau (hvis du vælger det), som også er meget relevant for jurauddannelsen på universitetet, så det er lidt hip som hap hvad du vælger når det kommer til stykket (-:

Jeg læser selv jura på Københavns Universitet, så hvis du har nogle spørgsmål er du velkommen til at stille dem her, så skal jeg gøre mit bedste for at besvare dem (-: Der er en lang række andre jurastuderende både fra KU og andre universiteter her på studieportalen som sikkert også vil være behjælpelige med at svare på dine spørgsmål (-:

 


Skriv et svar til: Jurastudie på KU STX?????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.