Naturvidenskabeligt grundforløb (NVG)

spørgsmål

06. januar 2013 af louisehanseen (Slettet) - Niveau: B-niveau

cvand = 4186 j/kg*C

 

 

hvad står tallet 4186 for??? og i det hele taget formlen??


Brugbart svar (2)

Svar #1
06. januar 2013 af Elskerfarver (Slettet)

cvand: Den specifikke varmekapacitet for vand.

Det er ikke en formel - men en enhed.


Svar #2
06. januar 2013 af louisehanseen (Slettet)

Elskerfarver men er det ikke en formel og hvad står tallet for???


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. januar 2013 af Elskerfarver (Slettet)

Tallet siger noget om stoffets varmefylde... hvor meget der skal til for at opvarme en given mængde af stoffet...

uhh vi bevæger os i fysik som jeg ikke er specielt god til.


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. januar 2013 af Kasper73

Det betyder at der skal 4186 j (joule) til at opvarme 1 kg vand, 1 ºC.

Nogle gange kan der stå: 4,186 Kj/kg*ºC. Det betyder så at der skal 4,186 kilojoule til at opvarme 1 kg vand, 1 ºC.

Det plejer at stå i formelen: Q = m * c * ΔT

som er: energien for det hele = massen * varmekapaciteten * ændringen i temperatur

 

Lige præcis det her tal er definitionen på hvad en kalorie er.


Skriv et svar til: spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.