Samfundsfag

Etik og moral angående projektopgave

18. januar 2013 af Gabrijela (Slettet)

Vi er 3 piger fra 9. klasse, og vi har projektuge.
Vores emne er Darwin og evolutionsteorien.

Vi har været ude og interviewe præst om evolution og om, hvad hun mener om det.
Hun tror på evolution. Synes I, at det er etisk rigtig eller forkert? (Kan en præst sige at hun tror på evolution, når nu hun prædiker om, at Gud har skabt verden?)

Tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. januar 2013 af Singlefyren (Slettet)

Præster er jo også mennesker og mennesker ændrer deres livssyn med tiden pga. erfaringer. Ellers ville vi jo alle være uhyggeligt stædige og indskrænkede. Desuden har folk jo ifølge menneskerettighederne lov til at skifte tro og mening. Ellers ville mennesket som race aldrig udvikle sig.

Protestantismen er samtidig mere udviklingsparat end katolicismen, og kan gradbøjes og tolkes. Ikke alle behøver tro på det hele. Man kan modsat katolicismen vælge det der betyder noget for den enkelte.

Man kan anskue gud på 2 måder: som en personlig gud, og som en universiel arkitekt.

Som en minoritet til Darwin står teorien om intelligent design, men der opstod et ramaskrig i USA da man ville gøre teorien om intelligent design obligatorisk i skolerne, selvom et stort flertal var enige om at Darwin's teori er den rigtige.

Det var forresten en præst som opfandt teorien om Big Bang.


Brugbart svar (2)

Svar #2
18. januar 2013 af hellerup2900 (Slettet)

EVOLUTIONSTEORIEN ER IKKE NØDVENDIGVIS EN KONTRAST TIL EN RELIGION ELLER TROEN PÅ GUD!

Jeg tror desværre, at i 3 piger har misforstået Darwins evolutionsteori i helhed ihvertfald. Man kan sige, at Darwins teori omkring mennesket er opstået iblandt aber og molekyle former/legemer strider imod religion, men dette er dog ikke en faktuel sandhed, da videnskab er bygget i teorismen. Om man vælger, at tro på denne del eller ikke er en kontrast mellem religiøs og ikke-religiøs, men man kan dog sagtens tro på evolutionsteoriens bud/teser, som er at dyr og planter med et kredsløb har udviklet sig igennem naturlig mekanismer i naturen, dette strider ikke imod religion. Da Gud har skabt naturen, og derved giver dyrene (og planterne) muligheden for udvikling igennem den verden der allerede er skabt.

I konklusion kan man sige, at evolutionsteorien i helhed ikke er en kontrast til religion, men der er dog nogle "hypoteser" eller "vidensuddrag" som kan/ er stride/stridende imod Guds eksistens. Dog er størstedelen af den "væsentlige" del af evolutionsteorien ikke anti-religiøs på nogen måde! Darwins udsagn såvel som evolutionsteorien er ikke bevist på størstedelen af udsagnende og man kan derfor i dag kun tage stilling til nogle af de videnskabelige faktummer. Derved er "mennesket stammer fra aben" ikke videnskabelig sagligt nok, da det bygger på hypotesevidenskab og ikke konkret videnskab i analysefase.

Jeg synes, at det er blevet mere og mere almindeligt, at mennesker (især unge) misforstår evolutionsteorien, og det er klart fordi I endnu ikke har lært hele teorien eller at I ikke kender til videnskabens "verden" og spektrum.

Denne præst udtalelse er derfor ikke en kontrast til hendes tro, da man ikke indirekte eller direkte spurgte hende, om hun tror vi stammer fra aberne.

JEG HÅBER AT DETTE INDLÆG HAR GIVET JER  ET STØRRE KENDSKAB TIL TEORIEN OG DERVED SAT JERES NYSGERRIGHED I SIND TIL EMNET/PROJEKTET OMKRING EVOLUTIONSTEORIEN. TAG MEGET GERNE KONTRAPUNKTISKE FAKTUMMER I SPIL OMKRING EVOLUTIONSTEORIEN (SÅSOM, HVOR VIDENSKAB TESEN ER, OG OM DEN SANDSYNLIGE TILVIDEN OG DEN HYPOTETISKE TILVIDEN). 

 


Svar #3
21. januar 2013 af Gabrijela (Slettet)

Hej!

Tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Etik og moral angående projektopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.