Samfundsfag

Hvad er en borgerlig regering?

19. januar 2013 af Cerebrum (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej der ude

Jeg er i gang med at læse samfundsfag og er stødt på følgende:

hvad er en borgerlig regering?

Har vi en anden type regering end den borgerlig?

Hvad er rød og blå blok? Og hvor sættes de konsevative i denne situatuon ?

 

Jeg håber virkelig nogen kan hjælpe

Tusind tak på forhånd

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. januar 2013 af npcnb (Slettet)

Borgerlige partier er oftest en betegnelse for partier med liberale og konservative værdier. En borgerlig regering er en regering der består af partier til højre for blå midten

Vi har ikke en borgerlig regering, men en socialdemokratisk

Konservative = Hører til i blå blok

Rød blok = De venstreorienterede/ socialistiske + Partier som det radikale venstre der indgår i regering med disse

Højre blok = De højreorienterede/liberale og konservative

 

Lidt en forsimpling, men håber det hjælper lidt :)


Svar #2
20. januar 2013 af Cerebrum (Slettet)

Mange tak npcnb

Det hjalp bestemt

Tusinde tak for hjælpen :)

 


Skriv et svar til: Hvad er en borgerlig regering?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.