Samfundsfag

EU udemokratisk

27. januar 2013 af 123434

Hvorfor mener kritikere EU er det?


Brugbart svar (2)

Svar #1
27. januar 2013 af CoSMoS

Det kan der findes mange argumenter for. De mener at beslutningerne træffes for langt væk fra borgerne - der kan være langt fra Herning til København, men der er endnu længere fra Herning til Bruxelles. Det er sværere at holde politikerne i ørene, og holde styr på hvad der bliver vedtaget dernede, og det er sværere at følge med i beslutningsprocesserne, som er mindre gennemskuelige i EU-systemet.

Det var nogle få hovedpunkter, skriv endelig hvis du skal bruge mere.


Svar #2
27. januar 2013 af 123434

Rigtig godt forklaret.

Du skriver, at det er svære at holde politikerne i ørerne. EU-parlamentsmedlemmerne skal vel også overvåge kommisionen og komme med lov forslag.


Brugbart svar (2)

Svar #3
27. januar 2013 af CoSMoS

Ja, men afstanden til det enkelte EP-medlem kan også opleves som værende stor for den enkelte borgere. De fleste danskere ved knap hvem der sidder dernede af danskere - og da SLET ikke hvem der sidder der fra andre lande. Der er også meget lille mediedækning omkring EU-stof, på trods af at halvdelen af vores lovgivning bliver besluttet i EU-regi. Det er meget sjældent at man hører noget i de danske medier om hvilke love og regler som bliver vedtaget dernede, eller hvilke politikere der mener det og det om noget EU-relateret.


Svar #4
14. december 2013 af 123434

Fandt desuden dette her

EU kritiseres ofte for at være udemokratisk, fordi beslutningerne ikke er direkte valgt af folket, og fordi beslutningerne træffes langt væk fra borgerne.


Skriv et svar til: EU udemokratisk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.