Studievalg og videregående studie

Billedkunst, Dramatik eller Musik

04. februar 2013 af LeonhardEuler - Niveau: 9. klasse

Hej

Jeg står mellem valget Billedkunst, dramatik eller musik i studieretningsvalg. Nu kommer måske et dumt spørgsmål, men såfremt hvilke af disse fag er det nemmest få gode karakter. Jeg ønsker at læse videre på medicinstudiet, hvilket kræver høj gennemsnit, og jeg ønsker ikke at ødelægge min egen karaktergennemsnit, pga. dårlig valg af mindre vigtige fag. -- Først og fremst er det virkelig dårlig uddannelses-system, når de (undervisningsministeriet) stikker alle mulige ubrugelige fag ned i halsen på. --  

Jeg ved godt at det kommer an på personligheden. Men jeg vil gerne høre subjektive meninger.

 

Ps. Kan man ikke droppe de kreative valg fag, og opgradere en af de vigtigere fag.


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. februar 2013 af hellerup2900 (Slettet)

Alle kunstneriske fag er relative "lette" fag rent faglighedsmæssig og lektiemæssig. Jeg havde selv Mediefag C, og så selv det som "et ubrugeligt fag", hvilket det iøvrigt også er. Dog kan man sige, at faget alligevel tæller på afgangseksamen, og dette er jeg glad for, da karaktererne var gode. Der skal bare lidt kreativitet til for, at få en høj karakter i de kunstneriske fag. Så se det hellere som et fag, som kan gavne dit snit, hvis du altså følger aktivt med.

Ubrugelig er dog stadigvæk et meget stærkt ord. Man kunne jo også argumentere for at fag som; Latin, AP, erhvervsøkonomi, Samfundsfag C, biologi og idræt, er ubrugelige. Fagene er dannet efter en dannelsesprocess, som i sidste ende skal få den studerende til, at kunne forstå forskellige metoder indenfor forskellige fag, og det er en vigtigt kvalitet.

Man kan ikke droppe de kreative fag! Du skal have et kreativt fag på minimum C-niveau uanset studieretning.


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. februar 2013 af adsafadfdsafdasf

Hvis du er musikalsk engageret ville musik ikke være det store problem.

Bare du følger med i timerne og markerer når læreren stiller spørgsmål, så får du mindst 7.


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. februar 2013 af supdanny (Slettet)

Jeg er fuldkommen enig med derman123.

Der er så mange fag, der er komplet ubrugelige i det danske uddannelsessystem. Der er rigtig mange "fælder" rundt omkring, og det er enormt modent af dig, at du allerede i den alder har gennemskuet systemet. Samfundsfag og biologi er bestemt ikke ubrugelige fag. Samfundsfag er dog mere ubrugeligt end biologi.

Der er ikke brug for musikere, billedekunstnere og skuespillere. Der er alt for mange af dem, men uddannelsessystemet tilbyder jo bare de fag, de studerende vil have, hvilket jeg også mener er komplet uansvarligt. 

Musiklinjerne på diverse gymnasier burde lukkes omgående, og man burde smide folk hen på en teknisk linje, hvilket erhvervslivet efterspørger. Men i disse tider hvor alle vil være kendisser eller optræde eller åbne en luftgeschäft - så har gymnasierne desværre bare fulgt med, og de får jo penge for alle dem, der opnår en studentereksamen.


Skriv et svar til: Billedkunst, Dramatik eller Musik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.