Fysik

Bølger - HJÆLP!

18. februar 2013 af Idasp96 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kære alle derude!

Jeg er igang med en fysikopgave, men desværre er jeg gået helt i stå... Jeg er nået til nedstående opgave, og har prøvet at finde flere formler for at udregne opgaven, men desværre ingen held.

Jeg håber nu på nogle søde mennesker vil være så søde at hjælpe mig lidt - Håber på jeres forståelse...

Hilsner Ida.

En minilaser udsender lys med en bestemt bølgelængde. laserlyset sendes mod et optisk gitter med gitterkonstanten 2500nm. efter passage af gitteret afbøjes lyset i en retning, der danner en vinkel ø1 på 15,2 grader med den oprindelige retning. Beregn laserlysets bølgelængde.


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. februar 2013 af mathon

brug gitterligningen

                                              d • sin(θn) = n • λ

som for
                           
     n = 1
     d = 2500 nm
     θ1 = 15,2º

                          giver
                                              (2500 nm) • sin(15,2º) = 1 • λ

                                              λ = 655,473 nm


                            


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. februar 2013 af peter lind

brug gitterligningen d*sin(v) = n*L d gitterkonstanten v afbøjningsvinklen n ordenen og L  er bølgelængden


Svar #3
18. februar 2013 af Idasp96 (Slettet)

Tusinde tak! Nu giver det hele pludselig mening :)


Skriv et svar til: Bølger - HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.