Matematik

Indekstal

12. maj 2024 af shain - Niveau: 9. klasse

Hej en opgave i indekstal som Excel fil. Det er ark opgave 9-10 opgave 10 bus priser.

Jeg skal lave en tabel med de rigtige priser. Jeg skal finde de rigtige priser. Jeg kender indekstallet og basis år tal. Skal jeg bytte rundt og løse det som en ligning?

Vedhæftet fil: Statistik_FED regneark.xlsx

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2024 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. maj 2024 af mathon

\textup{Pris i basis\aa ret}/ 100\cdot \textup{indekstallet for det \aa r, som \o nskes prisberegnet.}


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2024 af ringstedLC

Ja!

\begin{align*} \textup{Indekstal udfra v\ae rdier}: I_S &= \frac{S}{B}\cdot I_B \\ \textup{V\ae rdi udfra indekstal}: S &= \frac{I_S}{I_B}\cdot B \\ \end{align*}


Svar #4
12. maj 2024 af shain

1990 er basis og en kontant billet kostede 15 kr.

er formlen for indekstal= gammel pris/basis år tal*100?

Er det gammel pris der skal findes?

Skal der låses en celle når der kopieres hen til andre celler vha. af F4?

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. maj 2024 af ringstedLC

#4

#3: B er prisen i året med indekstal IB

10 a

\begin{align*} S &= \frac{I_S}{I_B}\cdot B \\ S_{1992} &= \frac{I_{1992}}{I_{1990}}\cdot 15=\frac{106.7}{100}\cdot 15=16.01 \\ S_{1992}:\textup{K59} &= \frac{\textup{K54}}{\textup{\$J\$54}}\cdot \textup{\$J\$59} \end{align*}

K54 markeres og med "træk og slip" kopieres formlen til resten af tabellen. "$"-tegnene gør at J54 og J59 fastholdes i formlen, så kun tælleren skifter til den aktuelle kolonne.

Beklager at rækkerne ikke kom med!

Vedhæftet fil:ScreenShot.png

Svar #6
12. maj 2024 af shain

Perfekt tusind tak skal du have.

Skriv et svar til: Indekstal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.