Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

SRP Klage?

22. februar 2013 af Sødt (Slettet)

Hej!

Jeg har i dag fået min karakter for min SRP. Da jeg afleverede opgaven mente jeg selv at den var til et 7-tal, men fik kun 02, hvilket har trukket mit gennemsnit gevaldigt ned. Jeg har snakket med den ene lærer, og forstår godt begrundelsen for karakteren. Den  anden lærer har jeg endnu  ikke snakket med, men jeg kan ikke forstå hvordan min besvarelse i det fag kan ligge på 02.
Grunden til jeg vil klage er dog ikke kun karakteren, men mere grunden til hvorfor jeg selv mener det har været urimeligt. Hvor andre har fået forholdsvise korte problemformuleringer  har jeg sidet med en halv A4-side.  Jeg har skrevet i fysik og engelsk, hvilket ikke er to fag der stemmer godt overens af sig selv. Det er tydligeligt at se på min problemformulering at lærere intet har gjort for at flette problemformulering sammen, først står engelsk fagets problemstillinger, og derefter fysikkens. 
I min opgave  har jeg skulle lave en filmisk analyse, en analyse af et manuskript med en karakteristik af personerne, en diskussion af en sang, en udledning af dopplereffekten, forklaring om Hubbles lov og udregninger af nogle afstande om dette, bestemmelse af universets alder og forklaring om Big Bang-modellen. Jeg synes personligt at det var meget stressende at nå det hele, og indskrænke det. Af samme grund har jeg sorteret matriale fra, som jeg nu har fået afvide opgaven manglede.
Udover dette skulle der også være plads til indledning og konklusion og jeg skulle self. lave litteraturliste og abstract. 

Kan  jeg tillade at stille en klage over for høje/mange krav til min opgave? 
Under forløbet var  det også svært for mig at få klare svar fra den ene lærer, når jeg prøvede at finde ud af hvad han konkret ville have svar på i opgaven.
Jeg vil gerne enten have en højere karakter eller omprøve.


Tak på forhånd for svar! Er klar over beskeden er lang. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. februar 2013 af denseboy (Slettet)

Tror ikke du får særligt meget ud af at klage, det kan i værste fald gøre det værre. Du kunne muligvis prøve at høre en anden lærer om han vil læse problemformulering og opgaven igennem, da du føler det er helt uretfærdigt.

 


Svar #2
22. februar 2013 af Sødt (Slettet)

Jeg kan bare umuligt forestille mig at opgaven kan blive trukket under 02, da jeg har svaret på alle spørgsmålene. Så føler at det kan kun gå den ene vej :) Men god ide, tak! :)  


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. februar 2013 af aatgsue (Slettet)

Wow 02... av av.

Jeg synes du skal prøve at klage! Det ville jeg selv haft gjort hvis jeg var dig. For hvis du selv syntes den lå til 7 og du så får 02......... så er der noget galt.


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. februar 2013 af MaibritG

I mine øjne er der ikke noget at klage over. Du har jo i bund og grund selv valgt fagkombinationen - også selvom, at fagkombinationen ikke helt stemmer overens med hinanden. Det kan have en risiko.

Nu ved jeg ikke om STXs SRP har samme problemformuleringsmuligheder som HTX har, men jeg havde mulighed for at påvirke min problemformulering. Naturligvis var den mig ikke bekendt, men jeg havde muligheden for at dele mine tanker med mine 2 vejledere, så de også havde en idé om hvor jeg gerne ville hen. 

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Svar #5
22. februar 2013 af Sødt (Slettet)

Jeg vil tro det er det samme som på HTX.
Jeg er klar over fagkombinationen ikke er optimal, men efter at have fortalt lærerne mine tanker havde jeg forventet de ville skrive opgaveformuleringen sammen, ikke hver for sig, som det er tydeligt de har gjort. Jeg tror det er fordi de ikke forstår hvor meget den andens fag fylder, at de har stillet så mange opgaver. Jeg har haft samtaler med begge lærere, og har selv været med til at påvirke problemformuleringens udfald, men da jeg fik opgaveformuleringen tilbage kunne jeg bare ikke se noget forsøg på at få fagene til at hænge sammen. Jeg spurgte en fysiklærer på daværende tidspunkt om hjælp til en opgave og han nævnte da også at det var tydeligt at det var den nederste del af problemformuleringen der var fysikkens. Derudover har de lærere jeg har snakket med i lektiercafeer alle sagt at "det var noget af en mundfuld jeg havde fået mig der"
 Jeg fik kun mulighed for at snakke med begge lærere samtidig en gang, og det virker som om de ikke har snakket sammen efter.
Mit grundlag for at klage er at opgaveformuleringen stiller urimelige krav og at kommunikationen mellem vejlederne, samt svar fra den ene vejleder har været for ringe. 


Brugbart svar (1)

Svar #6
23. februar 2013 af allan_sim

#5.

Det lyder til, at du i højere grad klager over eksaminationsgrundlaget end over bedømmelsen. Hvis du får medhold i det - hvad der er tvivlsomt - vil du få tilbudt en omprøve.

Du kan ikke få en højere karakterer begrundet i, at opgaven er for lang, for kompleks eller for dårlig. Den opgave du har fået udleveret, har du besvaret til 02, og den besvarelse bliver jo ikke bedre.


Svar #7
23. februar 2013 af Sødt (Slettet)

Af samme grund som du siger, er min plan at klage over eksaminationsgrundlaget. Jeg vil også være tilfreds med en omprøve, men angående min besvarelse ved jeg at begge lærere der har bedømt den er strenge når det kommer til karakterer, og den ene lærer har jeg haft mange problemer med førhen. Derfor ved jeg  heller ikke om personlige holdninger har været med til at påvirke min karakter, men jeg vil rådføre mig med en anden lærer om min karakter for besvarelsen for det fag er passende.  


Skriv et svar til: SRP Klage?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.