Fysik

Bølger

14. marts 2013 af Idasp96 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kære Jer derude!

Jeg sidder og har lavet en fysik-aflevering betående af mange sprøgsmål... Men denne opgave volder mig desværre meget besvær.

Tænkte om nogen søde mennesker ville hjælpe mig, hvilken formel og hvordan man regner denne opgave ud...

På forhånd tak for hjælpen!

Beregn frekvenserne af de 8 første partialtoner for en svingede streng, når den 1. partialtone har frekvensen 48Hz

Hilsen Ida Mathilda :)

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
14. marts 2013 af ChemistryIsKey

Anvend formlen

     fn = n · f1

Hvor fn er frekvensen for n'te partialtone, n er 'nummeret' på partialtonen og f1 er første partialtones frekvens.
Eksempel med anden partialtone:

     f2 = 2 · 48 Hz = 96 Hz

:)


Svar #2
14. marts 2013 af Idasp96 (Slettet)

Skal jeg så bare sige;

8 x 48Hz Eller? :)


Brugbart svar (3)

Svar #3
14. marts 2013 af ChemistryIsKey

Du skal (som du har skrevet) finde samtlige frekvenser fra 2 til 8 (den første er givet). Derfor skal du sige

     2 · 48 Hz

     3 · 48 Hz

     4 · 48 Hz

osv. op til otte :)


Skriv et svar til: Bølger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.