Geografi

Naturgeografi - Regnskoven i Amazonas

18. april 2013 af Jawqs - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen

Det er jo altid godt med figurer og teorier i naturgeografi. Jeg er ved at skrive case, og jeg sad og tænkte på, om der var nogle der kendte en teori, man kunne proppe ned over regnskoven? Eller er der nogle der har nogle relevante figurer eller noget, der kan bruges til at hæve opgaven en karakter. :)
Mvh.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2013 af 123434

Måske kunne du komme ind på fældning af regnskoven. Så kunne du snakke om, hvilke konsekvenser det har. Så kunne du måske komme lidt ind på ilt/respiration/fotosyntese.

 


Svar #2
18. april 2013 af Jawqs

#1


Måske kunne du komme ind på fældning af regnskoven. Så kunne du snakke om, hvilke konsekvenser det har. Så kunne du måske komme lidt ind på ilt/respiration/fotosyntese.

Tak, men det har jeg allerede med! Min kammerat og jeg er ret godt dækket ind, og har en super god problemformulering. Jeg tænker bare, om der ikke kunne være en teori af en art, som kan proppes ned over regnskoven, da det giver gode point ;) Men tak for svar.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2013 af buccaneer (Slettet)

Her er 3 ideer: 1. Hvad er en regnskov? Anvend hydrotemfigur, sammenlign fx med en hydrotermfigur fra en ørken, hvor der er meget varmere.Hvordan er temperatur og nedbør. ITK. Zenith. Konvergens. Passatvinde. Coriolis.
2. Vegetation. regnskovens etager. Næringsstofkredsløbet i en regnskov.
3. Regnskovens betydning for klimaet: a. oplagring af co2 modvirker global opvarmning b. regnskovens albedo er lav c. regnskovens fordampning (Vandkredsløbet i en regnskov). Netto virker regnskovene afkølene.


Skriv et svar til: Naturgeografi - Regnskoven i Amazonas

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.