Oldtidskundskab

Lineære funktioner. A og b.

20. april 2013 af Vaksersød (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. :)

Jeg har et spørgsmål: Jeg skal forklarer hvordan a og b kan aflæses fra et sildeben. Men hvordan kan de det? Jeg kan ikke finde noget om det.

På forhånd tak.
Jeg ved godt hvordan man aflæser a og b på grafen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Opgaven hører under matematik.

Hvis du med et sildeben mener en tabel over sammenhørende værdier af x og y for den lineære funktion

y = f(x) = ax + b

benytter man to af punkterne til at bestemme a og b på normal vis.

Ellers kan du jo benytte sildebenet til at tegne grafen for f(x).


Svar #2
23. april 2013 af Vaksersød (Slettet)

Ja, jeg har godt set at jeg er kommet til at ligge den forkert ind, jeg lagde ikke lige mærke til det, da jeg lagde den ind. Okay, tak, men det er bare fordi jeg havde en opgave hvor det stod i, og så tænkte jeg at det måske ikke var så let som jeg troede. Hvordam benytter jeg to af punkterne til at finde a og b på normal vis?                                                                                                                                                                                                                                                                         Hvis jeg f.eks. har et sildeben hvor der står: x = 16, 18, 20, 22, og y = 8, 9, 10, 12 Hvordan kan jeg så finde a og b ud fra det?                                                                                                                                                                                 


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

I det eksempel hører kun tre af punkterne til den samme rette linie. Det fjerde ligger ikke på linien.

Udvælg to af punkterne på linien og bestem ligningen for den rette linie gennem de to punkter. Slå op i din bog, hvis du har glemt, hvordan det skal gøres.


Brugbart svar (2)

Svar #4
24. april 2013 af SuneChr

Vreden, Gudinde! besyng, som greb lineære funktioner
Rædsomt, og Qvaler i tusinde Tal x y-erne voldte.
Heel mangfoldige punkters behjertede Sjele de skikked
Ned til Origos Hjem, og for Hunde til Rov som for alskens
Fugle de gav deres nul, - fuldbragt blev Torbens Beslutning -
Alt fra den Stund, Uenighed først og Splid havde reist sig
Mellem den Ædling i Mai og Mændenes Drot Anders-elleve.

 

 


Svar #5
25. april 2013 af Vaksersød (Slettet)


Skriv et svar til: Lineære funktioner. A og b.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.